PBC | Leo Rigaud: de economische redding is nabij

SFT Directeur Leo Rigaud: de economische redding is nabij | Foto Persbureau Curacao

SFT Directeur Leo Rigaud: de economische redding is nabij | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag sprak SFT Bankdirecteur Leo Rigaud over de problemen met de Curaçaose economie.

Hij deed dat in het kader van het economendebat van de Dutch Caribbean Economists Association. Rigaud ziet op korte termijn wel lichtpuntjes. vooral omdat projecten los komen die een substantiele bijdrage leveren aan het bruto nationaal product. Maar het is wel een geploeter, aldus Rigaud.

Zijn lezing is hier te horen.

Lezing (25’31”):

Interview (4’39”):

DEEL 1. Candice Henriquez van de CBCS over de stand van de economie

DEEL 2. Runy Calmera over de Judeska economie

DEEL 3. Rob van den Bergh over doormodderen is geen optie

Bron: Persbureau Curacao

8 Reacties op “PBC | Leo Rigaud: de economische redding is nabij

 1. Hmmm… oppassen wat je op Linkedin zet, dat hebnen we geleerd van Fraudelyne.

  Directe verantwoordelijkheid voor het bijna faillissement van Girobank en de 10 miljoen dollar fraude daar is inderdaad niet handig om trots over op te scheppen.

  Schrijf gewoon dat je de loopjongen van Garcia was en de rechter zal een stuk milder oordelen.

 2. Merwe schrijft:
  ‘Stephen served as the Managing Director and CFO/COO of Girobank NV. He had direct responsibility for the areas of Finance, Operations, IT, HR and Treasury.’

  Met andere woorden: Stephen Capella is persoonlijk verantwoordelijk voor het DAE drama en het Ctex drama die bijna het faillissement van Girobank waren. Daarnaast was hij dus in staat om de 10 miljoen dollar fraude te regisseren.

  En hij lijkt er nog trots op te zijn ook!

 3. Ik zit wat krap deze maand, dus ik stuur mijn vrouw vanavond in een strak rokje naar de Heeren als Garcia daar inderdaad iedere avond zit.

  Met 10 miljoen dollar op zijn rekening kan Garcia wel wat missen.

  Ik strijk intussen haar rokje voor morgenavond.

 4. Dit doet meer denken aan het gebed van een wanhopige bankdirecteur dan een serieuze economische analyse.

 5. Nos mes no por

  Gezien op de Linked In page van Girodienst fraude verdachte Stephan Capell0:
  ‘Stephen served as the Managing Director and CFO/COO of Girobank NV. He had direct responsibility for the areas of Finance, Operations, IT, HR and Treasury.’

  Ik zou dat ‘direct responsibility’ toch even weghalen, Capello, nu je voor de rechter moet komen voor een fraude van 10 miljoen dollar.

 6. Ja Jantje, en niemand neemt de volgens mij dementerende Garcia tegen zichzelf in bescherming. Romero van de Centrale Bank drinkt vrolijk mee in de Heeren, die man werdient een megasalaris maar loopt vanaf 5 pm alle happy hours af.

  Garcia’s puppet on a string Capella woont bij mijn collega luxe op Zuurzak, maar nu weten we dus hoe hij zijn huis betaald heeft. Met geld van Girobank klanten, schandalig.

  Ik woon eenvoudig op Mahuma, minder luxe dan Capella maar stap straks wel met een schone reputatie mijn graf in terwijl Capella de eeuwigheid ingaat als een ordinaire bankrover.

  Pabien Capella. bon trabou.

 7. jantje (de wit)

  Overigens niet alleen de domme blondjes, op andere plekken laat hij zich zien met Colombiaanse tantes die ook overal voor in zijn.

 8. Helaas hebben de Girobank fraudeurs Garcia en Capella het beroep bankdirecteur, dus ook dat van Leo Rigaud, volkomen ongeloofwaardig gemaakt.

  Garcia heeft een bank aan de rand van het faillissement gebracht met volstrekt onverantwoorde leningen aan onder andere DAE en het Ctex van true Yu di Korsow de Lima. Daarbij is Garcia geen strobreed in de weg gelegd door zijn laffe loopjongen Capella.

  Beiden, Garcia en Capella, worden nu verdacht van een fraude van 10 miljoen dollar.

  Dat weerhoudt de schaamteloze Garcia er niet van om iedere avond in café de Heeren de grote meneer uit te hangen, waarbij hij zich laat omringen door domme blondjes die zijn kleindochters hadden kunnen zijn.

  Een schaamteloze vertoning van deze bejaarde payaso, een parodie van een bankdirecteur.

  Ja, ook Garcia is een true Yu di Korsow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *