PBC | Lokaal bestuur BES moet meer geld krijgen

Kamervragen over misbruik door fraters op Curaçao

Lokaal bestuur BES moet meer geld krijgen

DEN HAAG – De drie eilanden in Caribisch Nederland moeten meer geld krijgen uit Den Haag. Dat is de conclusie van een onderzoek van het ministerie van Koninkrijksrelaties en Binnenlandse Zaken.

De eisen die Nederland stelt aan het beleid op Bonaire, Saba en St. Eustatius kosten meer geld dan Nederland nu geeft. Bonaire zou 5 miljoen dollar structureel extra moeten krijgen, St. Eustatius 2 miljoen en Saba 1 miljoen dollar. De eilanden krijgen samen 32 miljoen euro van Den Haag.

Bron: Persbureau Curacao

Een Reactie op “PBC | Lokaal bestuur BES moet meer geld krijgen

  1. Renée van Aller

    Het was vanaf het begin af aan duidelijk dat de kleine eilanden in de nieuwe situatie nog slechter af waren dan voordien. Nederland had de kosten niet begroot en had niet verwacht dat de eilanden bij Nederland zouden komen. Er was niets geregeld. De eilanden zelf wilden geen Nederlandse gemeente worden maar in de Antillen blijven, maar de grote eilanden wilden een status aparte en lieten de kleine eilanden vallen. De grote eilanden dachten als ze de status aparte hadden ze meer hun eigen gang konden gaan. Dat is een misvatting, want Nederland bekijkt nu tijdelijk (?) alles financieel met een vergrootglas. Verdeel en heers kan iedereen toepassen, maar is voor de kleine eilanden lastig. Dat gaat de grote eilanden beter af. Blijven oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *