PBC | Meisje (13) op Schiphol opgepakt met coke in vagina

Meisje (13) op Schiphol opgepakt met coke in vagina

Meisje (13) op Schiphol opgepakt met coke in vagina

SCHIPHOL – De marechaussee heeft vrijdagochtend op Schiphol een 13-jarig meisje aangehouden voor drugssmokkel. Ze bleek, al dan niet gedwongen, ruim 100 gram cocaïne in haar vagina te hebben.

Een woordvoerder van de marechaussee zei dat voor zover bekend dit de jongste smokkelaar ooit is op de luchthaven. “We hebben eerder een 12-jarig jongetje gehad van wie we dachten dat hij drugs had in zijn koffer. Dit bleek later een plantaardig middel te zijn’, zegt de zegsman tegen AT5. ‘We zijn erg geschrokken van het feit dat iemand op zo’n jonge leeftijd al drugs smokkelt.”

Het meisje uit Curaçao werd betrapt bij een controle bij de douane. Uit een eerste onderzoek bleek dat ze mogelijk drugs in haar lichaam had. Die vermoedens bleken later juist toen duidelijk werd dat ze een zogenaamde duwersbol vaginaal haar lichaam had ingebracht. De tiener is daarna overgedragen aan de recherche. Het team jeugd en zeden ontfermt zich later over het meisje. Ook de Raad voor de Kinderbescherming wordt ingeschakeld.

Het meisje reisde samen met een man. Hij is door de marechaussee verhoord, maar wordt niet verdacht van de smokkel.

Bron: Persbureau Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *