PBC | Minister wil eindelijk bouwen op Malpais

wechi

Minister wil eindelijk bouwen op Malpais

WILLEMSTAD – Woningstichting FKP heeft groen licht gekregen om te bouwen op Groot Malpais. 62 huizen in eerste instantie, maar dat moeten er veel meer worden.

Als het aan de woningstichting ligt wel 4000. De infrastructuur van de eerste fase ligt er al een tijdje. Decennialang is er al ruzie over de eigendomsrechten van het terrein.

Nazaten van de 13 slaven van Sybrech van Uytrech claimen het gebied als onderdeel van hun erfenis uit 1812. Minister Suzy Camelia Römer zegt dat het gebied bezit is van de overheid.

Bron: Persbureau Curacao

Een Reactie op “PBC | Minister wil eindelijk bouwen op Malpais

  1. is de uitslag van het doorsijpelen uit malpais in de grond al aanwezig. Mag toch wel verwachten dat er een grondverklaring is.
    jarenlang ongelimiteerd vuil storten heeft natuurlijk gevolgen. Kom niet met er loggen dammen op het terrein, ja dat houd het oppervlakte water tegen maar niet wat er ondergronds door loopt.
    Trouwens een zijstraat op de weg richting westpunt wil niet zeggen dat de verkeersproblemen zijn opgelost, is er al een ontsluitingsweg via Julianadorp. Oh wacht even dat is van het Shell pensioenfonds zegt het land.
    Gaat de overkant dan nu wel plat want dat is zo illegaal dat zelf de belastingdienst er niet komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *