PBC | Motorrijder verongelukt op Gosieweg

Sedric ‘Cheki’ Schotborg werd door twee auto’s aangereden

Vannacht rond 2 uur is Sedric Schotborg omgekomen in het verkeer. De motorrijder is bekend op het eiland als ‘Cheki’.

Hij reed vannacht op de Gosieweg en werd verrast door een auto die plotseling de weg opreed. Een botsing was onvermijdelijk. Cheki gleed door op het wegdek en kwam op de tegenovergestelde baan terecht. Daar werd hij overreden door een tegemoetkomende auto.

Cheki is het vierde dodelijke slachtoffer in het verkeer dit jaar.

Bron: Persbureau Curacao

16 Reacties op “PBC | Motorrijder verongelukt op Gosieweg

 1. Dit medeleven is NIET op zijn plaats ALS het slachtoffer inderdaad gescheurd heeft over de Gosieweg, waaraan tijd en buikschuiver wel doen denken.

  Hij had dan je de verkeersregels respecterende vrouw of dochter kunnen aanrijden, Fran.

 2. R.I.P. en sterkte toegewenst aan de familie.

 3. Dit soort motoren (foto) worden alleen gereden door bolitaslikkers en mannen met een kleine piemel.

  Wat is van toepassing op Cheki?

 4. Aah ja . De `betere motorrijders` hebben geen buikschuivers natuurlijk, die rijden op fietsen die zelf de regels al naleven… Je komt er wel uit he Joep.

 5. Foto – aanname, je kent hem niet. Ook al zal hij wel eens te hard hebben gereden dan is een foto geen bewijs dat hij het altijd doet.

  Ik rij ook voorzichtig maar er is geen garantie dat je dan geen ongeluk krijgt.

  Van de buikschuivers.
  Dat is je perceptie, je ziet er een capriolen uithalen en vervolgens rijden ze allemaal zo.
  Ik zie ook buikschuif motorrijders goed uitkijken en normaal rijden.
  Beetje de tendens die te zien is in je reacties op andere stukken. Generaliseren en ik denk wat frustraties van je afschrijven.

  Ook met 50 kan je een dergelijk ongeluk krijgen, gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde moment zijn.

  Los van de constatering dat het verkeer hier gevaarlijk is, dat maakt niet alle groepen waar iemand tot behoort gevaarlijk.

 6. Rens,

  Wel leren lezen. Ik heb het over buikschiiverrijders, niet over choppers of andere tourmotoren.
  Hoop dat je weet wst een buikschuiver is.

 7. Beste Joep, wat jammer nou dat jij als motorrijder je dan dus ook niet aan de regels houdt, want volgens jou is er niet één die dat wel doet. Dus als we binnenkort lezen dat motorrijder JM om het leven is gekomen dan hoeven we daar niet treurig over te zijn want het is toch je eigen schuld. Had je je maar aan de regels moeten houden. Toch?

 8. @ Johannes,

  Neem gerust even de moeite om de foto van deze motorrijder op te zoeken. Een foto zegt meer dan 1000 woorden, was het niet zoiets ?

  Ik rij zelf ook motor, maar ik snap heel goed dat ik de zwakke schakel ben op de weg oftewel ik rij met het idee dat niemand anders kan rijden en dus ben ik dubbel zo voorzichtig. Is hier helaas noodzakelijk.
  Auto’s op volle snelheid inhalen op plekken waar het niet kan en meer van dat soort fratsen is spelen met je leven.
  De auto zat wellicht fout, maar wat heb je daaraan als je dood bent ?

  En laten we eerlijk wezen. Wanneer heb je een motorrijder, een buikschuiver om precies te zijn, achter je gehad die zich wel aan de snelheid hield ? Ik hier nog nooit. Het is altijd veel herrie, veel gassen en dan liefst driftend inhalen. En ze worden nog kwaad wanneer je ze geen ruimte geeft op het moment dat zij dat willen. Regels gelden niet voor hen, die gelden alleen voor anderen, in hun ogen althans. Dat is de rijstijl van 99,99999 % van de buikschuiverrijders op dit eiland.
  Dus laten we nu niet ineens roomser dan de paus worden !
  Had hij 50 gereden dan was dit ongeluk niet gebeurd, it is as simple as that.

 9. Rens,

  Laat mij 1 buikschuiverrijder zien die zich aan de verkeersregels houdt en dan bewijs ik dat Keulen en Aken op 1 dag zijn gebouwd.

 10. Klopt, en jij was erbij en constateerde dat hij veel te hard reed natuurlijk.
  Denk gewoon aanname.

 11. @ Joep. Je draait hetzelfde verhaaltje weer af wat m.i nergens op gebaseerd is behalve dan wat jij denkt, het constant afdraaien van hetzelfde verhaal met daarin slechts aannames gaat niet altijd op. Gezien het tijdstip van je posting neem ik aan dat je gezopen had. Ook een aanname; Vat je hem?

 12. Johannes, de auto heeft waarschijnlijk geen voorrang gegeven, maar hij mag er vanuitgaan dat de motorrijder met een wettelijk toegestane snelheid aan komt rijden.

  Is die snelheid echter veel te hard dan valt de automobilist niets te verwijten. Maar onze media laten dat feit meestal weg.

  Hier is recente jurisprudentie over, een dodelijk ongeluk te Biesheuvel waarbij de partij die voorrang had werd veroordeeld omdat hij veel te hard had gereden.

 13. Sterkte voor de familie.

  @hans en joep
  Wat een sneue reacties.
  Misschien eens nadenken over wat je zegt.
  Zonder de feiten te kennen en dus maar je beperkte ideeen over motorrijders maar op deze situatie te projecteren dus maar de vooroordelen bevestigen.

  Ben me als motorrijder en automobilist bewust van gedrag van beiden. Beide groepen hebben mensen die zich asociaal gedragen en te grote risico’s nemen.

  Zoals het bericht aangeeft, een automobilist kijkt niet uit, daardoor komt hij ten val en heeft de pech dat hij onder een andere auto komt.

  Nogmaals sterkte voor familie en vrienden.

 14. Volgens de tekst had de motorrijder geen schuld.

  Tenzij hij te hard gereden heeft, en gedronken. Die belangrijke feiten worden meestal door de media weggelaten.

  Lokatie en tijdstip en het gedrag van motorrijders in het algemeen doen mij vermoeden dat er hier sprake is van veel te hard rijden en alcohol.

 15. @ Jan,

  Dit is niet triest.
  Wat wel triest is dat nieman EERDER heeft ingegrepen en hem tot de orde heeft geroepen. Dan was hij nu nog in leven geweest.
  En dat is het trieste aan dit verhaal. Zijn dood was zinloos en makkelijk te voorkomen. Helaas willen de motorrijders niet luisteren, dus wie niet wil luisteren moet maar voelen.

 16. Triest is dit nu. Sterkte voor de family.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *