PBC | Nederland grijpt in

De aanwijzing, in de vorm van een Algemene Maatregel van Rijksbestuur, moet nog advies krijgen van de Raad van State | Foto Bea Moedt

Nederland grijpt in om de verkiezingen van 28 april zeker te stellen. De aanwijzing, in de vorm van een Algemene Maatregel van Rijksbestuur, moet nog advies krijgen van de Raad van State.

In de maatregel is voorgesteld de bevoegdheden die nodig zijn voor het organiseren van de verkiezingen te beleggen bij de Gouverneur van Curaçao. Zonodig kan zij landsdiensten inschakelen om de verkiezingen in goede banen te leiden.

Minister Plasterk zegt zwaar te tillen aan een goed verloop van de verkiezingen op Curaçao: ‘Het is van het grootste belang dat de bevolking van Curaçao zich in vrije en eerlijke verkiezingen kan uitspreken over de toekomst van het land. Er is de afgelopen tijd door het handelen van het interim-kabinet ernstig afbreuk gedaan aan de integriteit van het verkiezingsproces. Daarom vindt de Rijksministerraad het noodzakelijk de Gouverneur de bevoegdheden te geven om toe te zien op een ordentelijk verloop van de verkiezingen.’

De Rijksministerraad heeft verder vastgesteld dat het ontwerp-landsbesluit van de interim-regering van Curaçao om de verkiezingen af te gelasten in strijd is met de rechtszekerheid en deugdelijkheid van bestuur. De Gouverneur heeft dat ontwerpbesluit, volgens de Rijksministerraad terecht niet bekrachtigd.

Bron: Persbureau Curacao

12 Reacties op “PBC | Nederland grijpt in

 1. Schotte heeft niet op het verkeerde aard gewed….
  Schotte is het paard waar de zogenaamde groep van 11 op hebben gewed.
  Schotte zit al helemaal in de shit, die is al veroordeeld..
  die probeert met deze actie uit het gevang te blijven.
  en voor zijn bloedbroeders Jamooladin en Corrolla de macht te grijpen.
  die andere (PS, Danawi, Braams, Moses) zijn gewoon dombo”s die zich hebben mee laten slepen en laten omkopen.
  die mogen nu samen met Schotte het gevang in…
  het gerecht is langzaam, maar ze komen aan de beurt..

 2. Gaat ook [email protected]
  de rol van gekke Gerrit is uitgespeeld. Hij heeft op hetverkeerde paard gewed. Mark my words.

 3. de Gokmaffia is de koloniator van Curacao.
  Nederland grijpt alleen in als het niet anders kan.
  zoals nu omdat de democratie in het geding is.
  onafhankelijk is goed, maar stel dat we onafhankelijk waren?
  wat hadden we kunnen doen tegen deze gokmaffia?
  zij willen reforma en onafhankelijkheid.
  als dat gebeurt dan weten we dat de helft van Curacao heel snel verhuist naar NL.
  zie Suriname in de 70er jaren..

 4. Daarom is onafhankelijk ook gewoon de enige optie!

 5. Aanwijzing of niet duidelijk is wel wat de kwaliteit van de politici op Curaçao is, met als dieptepunt het kabinet Koeiman. In 2012 zagen wij hen allemaal zich Frits Goedgedrag klampen (uitzondering Godett die een vergadering bijeenriep en ook leidde), nu hebben Koeiman en regeringspartners de deur weer geopend en moet Lucille George-Wout (aangestuurd door Don die om een AMR schreeuwt) ingrijpen. Geen van de politici, die nu weer om uw stem vragen, is in staat om enig tegenspel te bieden aan het doorzichtige en bedenkelijke niveau van handelen van MFK/KdNT (zie niet ontvankelijke petitie Europees Hof). Bovendien wilt elke YDK ‘goed blijven’ met iedereen. Dus, komt het nogmaals goed uit als Nederland wederom de kastanjes uit het vuur haalt. Onze ‘eerwaarde’ politici staan weer allemaal aan de kant (uitzondering daargelaten, de aangifte tegen Pisas en Ribeiro was een goede zet) toe te kijken en laten het gebeuren.

  Kolonialisme en ook neo-kolonialisme is niet meer van deze tijd. De afstandbediening middels het instituut Gouverneur is aan vernieuwing toe.

 6. Ik zou er geen geld op inzetten. De truuk van Schotte is ver uitgewerkt. Schelden op NL en de Makamba’s, maar wel NL rechters eisen en de duurste Nederlandse advocaten inhuren. “Mijn Volk” is niet helemaal gek.
  En hij kan altijd nog proberen gewoon de verkiezingen te winnen, waarbij ik hoop dat Reforma betekent dat dit figuur voor een hele lange tijd onzichtbaar wordt. Dat zou pas een echte Reforma zijn.

 7. Een blamage tegenover de gehele wereld dat nu definitief is bewezen dat we het zelf gewoon niet kunnen en minimaal 39% van ons zich door criminelen keer op keer wat wijs laten maken. Hoe diep kan deze rots nog zakken voordat we met zn allen een kilometer onder water zitten? Misschien zou dat voor de huidige kliek bestuurders/landverraders en hun volgers nog wel eens de beste oplossing zijn.

 8. deze zogenaamde meerderheid vertegenwoordigt 39% van de stemmers.
  waarbij we uit kunnen gaan dat de PS stemmers nooit gedacht hadden dat ze met Schotte, dus de moordenaar van Wiels zouden gaan samen werken.
  dus die 39% is hoog in geschat.
  kortom de verkiezingen moeten door gaan en het tuig wat nu de groep van 12 vormt willen dat niet.
  Een aawijzing is op zijn laat.
  wees blij dat dit nog kan.
  anders werden we weer 4 jaar leeggeroofd door de gokmaffia.
  met beloftes en wat kleingeld naar het arme deel van bet volk.
  die naar 4 jaar in rijen kan staan bij de winkels omdat we straks ehet niveau Venezuelea hebben bereikt.

  DE GOKMAFFIA IIS DE KOLONISATOR VAN CURACAO

 9. Abraham Mossel

  Ben benieuwd welk konijntje Gerrit de Raaf nog in zijn hoge (m) hoed heeft zitten. Het zullen wel Hofnaren zijn om de Poenda en Otrabanda in graf stemming te laten belanden zodat zijn aanhang ” die van Gerrit deRaaf” de boel gaat opruien met die gevolgen van dien. Na deze aanwijzing ruikt Geritje bloed zoals een narcist dat ruikt en zijn kansen vrij ziet om tot uiting te brengen waar de schooier al jaren mee bezig is, de boel destabiliseren te terorriseren en nu komt erbij het laten escaleren op grote schaal. Het zal mij benieuwen wie zig in de boeien laat slaan, PIK als eerste misschien in opdracht?

 10. Curaçao Independiente

  Correctie 5 oktober ’17 dient 5 oktober ’16 zijn!

 11. Curaçao Independiente

  Heel heel jammer dat de interne conflict voor macht tussen politieke partijen op Curaçao zover heeft kunnen komen. Eigenlijk moet het volk zich verraden voelen, sinds de uitslag van de verkiezingen van 5 oktober ’17 heeft de uitslag alleen geleid tot meer verdeelheid, ongegronde beschuldigen, opportunisme, enz. Dialoog is ver te zoeken en verzoening is duidelijk vermoord en 7 m benedengronds begraven. En zoals de spreuk zegt waar twee honden (Kabinet Koeiman en Kanbinet Pisas) vechten om een been (Macht) loopt de derde (Governeur/Nederland) ermee heen. De verkiezingen is duidelijk door al de betrokken partijen(de 3 honden) als excuus gebruikt. Alles heeft een prijs in het leven, maar alleen als we samen strijden inplaats van tegen elkaar kunnen we eindelijk vooruit. Als hint 3 en 4 couplet van onze volkslied:
  Nos pueblo tin su lucha,
  ma semper nos tin fe
  di logra den tur tempu
  viktoria ku trabou!
  Ban duna di nos parti
  p’e isla prosperá.
  Laga nos uni forsa
  p’asina triumfá.

 12. Abraham Mossel

  Gerrit de Raaf heeft bereikt waar hij al jaren op zat te spinnen, ruzie grote ruzie met Nederland. Hij heeft nu zijn zin, kijken hoeveel mensen voor hem de straat op gaan. Ik zie dit gewoon als een vervroegd referendum SI of NO, onafhankelijk en paspoort inleveren of bij nederland blijven. Deze aanzegging is precies waar Gerrit de Raaf heeft op aan gestuurd, hier hoef je geen proffessoor voor te zijn zou PIK zeggen. Nou kijken wat het toneelstuk, Gerrit en zijn éénling coup, de gordijnen van het toneel kunnen open op het Wilhelminaplein, de gebroeders Cova hebben samen met Peppie & Kokkie al het Hofnaren pakje aan getrokken zij zullen hun rol zo goed mogelijk en zoniet als kwaadmogelijk vertolken in het toneelstuk, aanvangs tijd 18 uur 31 maart aanstaande!☻☻☻☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *