PBC | Nieuwe interesse voor Arubaanse raffinaderij

Citgo (PDVSA) heeft intersse in Aruba | Foto Getty

Citgo (PDVSA) heeft intersse in Aruba | Foto Getty

SAN NICOLAS – Er is een gegadigde voor exploitatie van de olieraffinaderij op Aruba. Dat zegt Mike Eman tegen Caribisch Netwerk. Het gaat om Citgo, een Amerikaanse dochteronderneming van PdVSA.

De Valero raffinaderij ging in 2012 dicht. Daarop besloot de Arubaanse regering om een groen energiebeleid te ontwikkelen. Daarin pas heropening in principe niet, aldus Eman.

Maar zijn regering wil het gesprek wel aangaan. Aruba verdiende destijds 200 miljoen gulden per jaar aan de raffinaderij.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Nieuwe interesse voor Arubaanse raffinaderij

 1. stanley Held

  Sonny oke. Milieu gaat voor.Aruba heeft het niet nodig. Aruba is aljjarenlang toeristisch aantrekkelijk. Besteedt daar de aandacht op. U heeft het goed gezien. Tof di abo.

 2. Eman heeft zijn hoofd dusdanig in Deen groene strop gelegd dat hij de opstart van deze raffinaderij wel moet afwijzen.
  Eman zou destijds de uitvinding van de stoomlocomotief persoonlijk afgewezen omdat dat milieu-vervuiling werkt. Daarmee de start van de industriële revolutie, en dus de start en opgangvan economische ontwikkeling daarmee hoogst persoonlijk in de kiem hebben gesmoord. Met Eman hadden we nog in de middeleeuwen geleefd.
  PS Eman: sindsdien zijn de treinen een stuk milieuvriendelijker geworden. Maar het begon met de stoomlocomotief . Als die er niet geweest was dan hadden we ons nu nog op zandpaden met paard en wagen voortbewogen.

 3. Zucht… Weer zo’n bla-bla verhaal van Eman om het kiezersvolk en de shopeigenaren van San Nicolas nog even valse hoop te geven. Een verroeste kraakinstallatie en gesloopte voorzieningen. Wie wil dat overnemen? Alleen een schroothandelaar, en deze zal waarschijnlijk ook nog hoge sloopkosten in rekening brengen.

  Laat de lucht in San Nicolas zuiver blijven en ga plannen ontwikkelen – en uitvoeren – die uitvoerbaar zijn en de verschrompelde economie opfleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *