PBC | Noem Corallo geen maffiabaas

Francesco Corallo: Noem Corallo geen maffiabaas

Francesco Corallo heeft via zijn advocaat mr. Gerard Spong Tweede Kamer lid Ronald van Raak gemaand om Corallo geen maffiabaas te noemen | Foto Extra

WILLEMSTAD – Ronald van Raak mag maffiabaas Francesco Corallo niet zo noemen. Dat heeft zijn advocaat, Gerard Spong in een brief aan het SP-Tweede Kamerlid laten weten.

Eerder al dreigde Corallo stappen te ondernemen als ook de pers hem maffiabaas zou blijven noemen. Vanmiddag heeft de Tweede Kamer een overleg met minister Plasterk over de banden tussen de onder- en bovenwereld op Curaçao en Sint Maarten.

Daarin speelt volgens de SP-politicus casinobaas Corallo een grote rol.

Bron: Persbureau Curacao

15 Reacties op “PBC | Noem Corallo geen maffiabaas

 1. naar mijn bescheiden mening.
  klopt er iets niet met de rechtsstaat en gelijkheidsbeginsel.
  de rijken hebben geld en macht (invloed/vriendjes/familie), die kunnen dure advokaten kopen (of getuigen?, of bewijs van onschuld?).
  het gewone volk kan dit niet en zullen sneller bestraft worden.
  De grote jongens (lees maffiabazen), zullen bijna altijd hun zogenaamde recht weten te halen dmv ratvokaten.
  dus ik heb geen respect voor dit systeem en de aanhangers binnen dit systeem.
  ik weet ook geen alternatief, maar het deugd niet!
  het OM op curacao is zwak en zal altijd formfouten maken (expres of per ongeluk?).
  dus de rijke maffia families komen altijd weg met een vrijspraak vanwege het zwakke OM.
  De rechters deugen ook niet.
  Als er bewijs is, dan geven ze minimale straffen aan de machtigen rijken.

 2. Een mens onthoudt:
  een derde van wat hij leest;
  de helft van wat hij hoort;
  maar 100 % van wat hij voelt….

 3. @ Stanley
  Het blijft altijd zaak objectief te blijven, anytime. Zonder dat zijn we verloren. en dat willen we toch niet op ons geweten hebben. Wat ik als buitenstaander belangrijk vind is dat voorral de OM’s zorgvuldiger te werk moeten gaan. Vooral zorgen dat er geen procedurele fouten worden gemaakt waardoor de tegenpartij er een gat in kan prikken wat tot gevolg heeft dat of mensen weer de straat opgestuurd worden danwel fors minder strafverminderung kunnen krijgen. Dat gebeurt nog te vaak waardoor je terecht maatschapelijke discussie krijgt. Ik vind dat we mensen niet mogen veroordelen door zelf op de stoel vd rechter te gaan zitten. Of we het nu eens zijn met wat er gebeurt of niet. Klagen over rechters/advocaten is zo oud als de beschaving. Dat advocaten leugenachtige cliënten niet verraden, is geen gebrek aan ethiek. Het is eerder een keuze tussen „verschillende en strijdige ethische uitgangspunten’’. Advocaat, een nobel en immoreel beroep. Was het leven maar minder ‘zo’.
  Oveigens ben ik geen adv. maar politicoloog die vindt dat de politiek niet op de stoel van een rechter moet gaan zitten, maar da’s een andere discussie.

  Iedereen een prettige dag nog.

 4. stanley Held

  Heb veel advocaten in mijn leven meegemaakt. Naar mijn mening en ervaring is deze man een integer mens. Nogmaals vind het jammer dat hij zo wordt aangevallen. Zijn familie op Curacao ken ik. Ook zij waren mensen die een bijdrage leverden op het eiland. Door zijn naam gaat men terug naar het bedrijf op Curacao. Hij was er niet. Hij studeerde in Nederland. Had geen band met ons. Nu halen wij zijn familie erbij. Erg. Wat een methode om een persoon kapot te maken.

 5. stanley Held

  Johan jij kent hem. Ik niet. Wat jij nu zegt dacht ik al. Als agent en reclasseringswerker ken ik hem. Ben nu aan genieten van mijn pensioen. Jammer dat men zo een reactie geeft. Heb hem hoog zitten. U weet, als advocaat hoe het zit. Hoop dat men dit weet. Emoties spelen hier een rol. Nu speelt men de bal op de man jammer.

 6. Ik heb met Gerard S eind jaren 60 in de collegebanken in Amsterdam gezeten en politicologie gedaan, waarna hij een tweede studie erbij ging doen, rechten. Na zijn bull(s) is hij naar Suriname gegaan om advocaat te worden en moest vluchten voor Bouters, zoals veel van mijn studiegenoten. G is een geweldige cassatieadvocaat, medische en Antilliaanse zaken doet. Ik heb het genoegen hem of hier of in het Amsterdamse een paar keer pjr te zien en dan ergens een hapje gaan eten. Als je de reacties leest zou dit bijna ook als verdacht worden aangemerkt. Ik vind het eigenlijk erg jammer dat op deze blogs vele mensen elkaar napraten, de bekende papagaaientaal bezigen en snel een oordeel over iemand klaarhebben.

 7. stanley Held

  Sander neven en nichten van hem. Dat terzijde. De reden waarom ik nooit Advocaat wilde worden komt juist door jullie reactie. Bij Bram is het bewezen dat hij naast zijn beroep relaties had met cliënten dat ging toen te ver. Als advocaat zijnde is het jouw plicht mensen te verdedigen zonders aanziens des persoon. Het enige wat jij niet mag doen weten jullie. Je mag een cliënt weigeren als jij voelt dat er hier belangenverstrenglingen in geding zijn. In Bouterse zijn zaak bleek dat ook te zijn. Hij had toen voor de tegenpartij gekozen. Een ieder weet dat hij een dure advocaat is. Maar om zijn integriteit te beroordelen of te veroordelen vind ik ver gaan. Het recht heeft gesproken. Nu richt men zich naar de advocaat. Naar mijn mening is Spong een integer mens. Ken hem persoonlijk niet heb wel zijn zaken persoonlijk meegemaakt. Laat emoties geen rol spelen bij jullie meningen. Zonder dat jullie beschadigen jullie een goed mens. Als hij een maffiamaatje is moeten jullie het bewijzen. Jammer dat wij in rechtstaat leven en dat jullie daar misbruik van maken.

 8. Spong: “nee….dat klopt….ja 🙂

 9. hij wilde bouterse niet verdedigen omdat hij dat waarschijlijk landverraad vond.
  maar voor curacao maakt hij een uitzondering…

 10. Fran, kan wel zijn, maar zijn familie woont op curacao

 11. Mogen we vanaf heden Spong wel Maffia-maatje noemen ?
  Of vindt hij dat ook infaam en abject?

 12. Geboren in Suriname en woont in Nederland. Heeft dus blijkbaar niks te verliezen mwb dit eiland.

 13. Abraham Mossel

  Kijk dat Spong een droplul was dat wist ik al, maar nu weet ik het zeker.

 14. Wat doet die andere griezel op de foto…dat Spong daar mee om gaat zegt genoeg:( Met maffiageld kun je dure advokaten kopen, nietwaar….
  Trouwens, als ls je met maffiageld een advokaat koopt, is die dan een witwasser 🙂
  Och, ze zullen wel denken; je kunt het spelletje niet veranderen door je aan de regels te houden….

 15. Dus spong gaat ook voor het grote maffia geld?
  zijn land Curacao mag dus bestuurd worden door maffia?
  dat vindt deze heer geen probleem.
  Dat het volk van curacao constant belazerd wordt door deze maffia families.
  dat heet je ziel aan de duivel verkopen!!
  ik had hem hoger ingeschat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *