PBC | Pastoor Jan Doret overvallen

kerk-jan-doret

Pastoor Jan Doret overvallen met machete

WILLEMSTAD – Twee onbekenden hebben gisteravond de pastoor van Jan Doret overvallen. Die werd verrast door de jongens en onder bedreiging van een machete moest die zijn persoonlijke spullen afgeven.

Daaronder ook de sleutels van zijn Hyundai i10. De overvallers gingen er vervolgens met die auto vandoor. Mocht je zo’n auto zien rijden: het nummerbord is R50-92. De politie vraagt mensen te bellen naar 917, als ze meer weten of de auto hebben gezien.

Bron: Persbureau Curacao

9 Reacties op “PBC | Pastoor Jan Doret overvallen

 1. @ R Jansen: je bent wel héél erg ongenuanceerd bezig, zeg! Kende je de jongens en ook hun voorouders, die (volgens jou) misbruikt zou zijn door deze pastoors? Nou, nou…dat is wel een erg gedurfde bewering die je daar uit. Heb je daar echt bewijzen voor?Dat zou ik maar eerst eens gaan bekijken. Zulke kreten rond schreeuwen kan iedereen, dat is geen kunst. Natuurlijk zijn er gevallen van kindermisbruik en dat is afschuwelijk, niemand keurt dat goed. Ik zeker niet. Maar we moeten wel reëel blijven. Gelukkig is het nog steeds een heel klein deel dat zo de fout in gegaan is. Je schaft toch ook niet het onderwijs af omdat er helaas soms een leraar een kind misbruikt. Nee, als je dit soort dingen wilt oplossen , begint het met een gefundeerd oordeel, nuance in wat je zegt en niet op de goedkope toer maar wat in het wilde weg roepen. Ik wens jou veel wijsheid toe.

 2. joep meloen

  80/20 gaat niets oplossen, de meute is met geen stok vooruit te krijgen.
  De criminelen snappen heel goed dat een luxe levensstijl niet met werken kan worden gefinancierd. En aangezien de pakkans zeer laag is, plus dat het besef van goed en kwaad, van mijn en dein, van gij zult niet stelen, hier volledig ontbreekt, zal er niet veel veranderen. Gratis onderwijs is het ook niet, dat hebben we al zeer lang voor de armlastigen en het helpt niet. Ook dat is terug te voeren tot het feit dat kinderen snappen dat criminaliteit veel meer geld zal binnenbrengen.

 3. Naast mij, op Bandabou, woonde ene Jansen. Een lul van een vent eersteklas. Maar toen hoorde je niemand piepen.

  Als ik tegenwoordig een Jansen tegenkom sla ik hem direct op zijn bek. Dit na jarenlang door een Jansen te zijn geterroriseerd.

  Dit is hetzelfde domme verhaal dan dat van Jansen.

 4. Het gaat niet goet omat het nu een pastoor betreft ? jarenlang zijn deze jongens en hun voorouders misbruikt door deze pastoors en toen hoorde je niemand piepen.

 5. Het gaat niet goed op Curacao! Wordt het niet eens tijd dat wij er serieus iets aan gaan doen? Van onze regering hoeven we niets te verwachten, die slaapt toch verder en alles interesseert hen eigenlijk niets. Gewoon eens een legaal burgerinitiatief? Wie het weet mag het zeggen, maar het gaat niet goed met dit eiland.

 6. Yep, zegt veel over hoe wij ons eigen chaotische huishouden aanpakken.

 7. Triest is het niet dat je denkt dat daar amerikanen voor nodig zijn. Het zegt iets over de bevolking van Curacao zelf die dus kennelijk niet bij machte is om dit zelf te doen.

 8. Joep, en toch ben jij tegen 80-20 en gratis onderwijs. Of niet Joep?
  Hoop dat de Amerikanen straks, het probleem bij de bron gaan aanpakken, dus preventieve gericht in plaats van sanctie gericht.

 9. Joep Meloen

  Goede opvoeding gehad die jongens.
  Wat een Dushi Hende zijn we toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *