PBC | Pensionado’s trekken champagnefles open

Pensionado’s trekken champagnefles open

Pensionado’s trekken champagnefles open

WILLEMSTAD – Nederlandse pensionado’s kunnen vanavond toch de champagnefles opentrekken. Het nieuwe belastingverdrag met Nederland treedt nog niet in werking.

Daardoor blijven de ouderen voorlopig belasting betalen op Curaçao. En dat is fors minder dan in Nederland. Daar is Den Haag wereldwijd bezig om haar onderdanen in het buitenland belasting te laten betalen in Nederland. In Curaçao is de belastingdruk zo laag, dat de nieuwe maatregelen een forse aanslag zou betekenen op de portemonnee van de pensionado. Uitstel is geen afstel: In 2016 gaan het belastingverdrag zeker in.

Bron: Persbureau Curacao

8 Reacties op “PBC | Pensionado’s trekken champagnefles open

 1. Een vraagje,
  Mijn vader is een gepensioneerde man met 40 dienstjaren(2011). Hij is nog werkzaam bij de bedrijf. Nu wil hij met pensioen gaan en krijg te horen van zijn werkgever dat hij eigenlijk zijn ontslag indient. Dus de recht op zijn 40 dienstjaar vergoeding komt te vervallen.
  Mag dat?

 2. nancy munsters

  Wij hebben vakantiehuis op Curacao, maar wonen in eigen huis in NL. Wanneer mijn man en ik ons in september a.s. uitschrijven hier en als penshonado’s in laten schrijven op Curacao, wordt dan bronbelasting over aow, lijfrente en aanvullend pensioen uit eigen pensioenbv geheven?
  Groet Nancy Munsters

 3. @Bas van Toor
  Mij is inmidels bekend van verschillende penshionado’s dat zij al aanstalten maken te verkassen. Er vetrrekken nogal wat mensen naar Bonaire en Aruba. Dat duidt ook op de grote leegstand rondom het Spaanse water en de vele huizen die eigenaren in de verhuur proberen te doen. Het grootste knelpunt voor mensen is dat zij hun huizen van boven de 8 ton hier niet kwijtraken (mijn ouders bijv.).
  Ondanks het feit dat ABPers hun belasting in Ned. betalen zijn zij met veel erg duur uit, verplichte SVB bijv. en dit zijn nu juist de mensen die de economy ondersteunen door koopgedrag danwel anderszins. Heel jammer dat de overheid dit niet in de gaten heeft. Ook heel dom eigenlijk.

 4. @CC
  De nieuwe regeling geldt niet voor “oudere penshonados’. Daar had ik het dus over. Volg anders Prof. Kevelaar even, die weet er nogal wat van (Erasmus Universiteit).

 5. caribbeancynic

  @Marcel
  De nieuwe regeling geldt ook voor bestaande penshonados voor wie na 10 juni 2014 een nieuwe uitkering (AOW, pensioen, lijfrente) start met uitkeren.

 6. Een onvolledig artike, aannemende dat het gaat om de 5 danwel 10% regeling. De nieuwe regeling gaat nl gelden voor penshonado’s die zich vanaf nu willen gaan vestige op het eiland. Overigens zijn er nog veel Nederlands gepensioneerden die in Ned. belasting betalen. Denk hierbij even aan mensen van de Ned. overheid, hoogleraren, docenten, marinemensen en zij die dus onder het ABP vallen.
  Dat wordt gemakshalve nog wel eens vergeten. Mijn vader is zo’n “geval”. Het enige is de regeling ter voorkoming van betalen van dubbele belasting.

 7. Bas van Toor

  Ben benieuwd hoe een rechter dat ziet: in NL belasting betalen levert dus weinig voordelen op voor mensen die hier wonen. Dan kun je net zo goed terug naar NL zodat je ook de voorzieningen hebt waar je voor betaalt. En Curaçao moet voorzieningen gaan leveren waar geen belastinggeld tegenover staat… dat wordt een bende!

 8. Als Nederland belasting gaat heffen dan vallen ze zeker ook onder het Nederlandse zorgstelsel, beter en goedkoper dan de SVB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *