PBC | Plasterk bemoeit zich niet met VDC en goksector Curaçao

Plasterk bemoeit zich niet met VDC en goksector Curaçao | Foto Jamila Baaziz

Plasterk bemoeit zich niet met VDC en goksector Curaçao | Foto Jamila Baaziz

DEN HAAG – Minister Plasterk van Koninkrijkszaken gaat zich niet bemoeien met de veiligheidsdienst VDC en goksector op Curaçao. Dat meldt hij aan de Tweede Kamer.

Die had hem via Ronald van Raak gevraagd zijn mening te geven over mogelijke integriteitsproblemen daarmee. Maar volgens Plasterk is het toezicht op de VDC en de goksector een autonome zaak van Curaçao zelf. Op Sint Maarten heeft de minister wel ingegrepen, omdat het bestuur van dat eiland niet wil samenwerken om de corruptie aan te pakken.

Bron: Persbureau Curacao
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)

5 Reacties op “PBC | Plasterk bemoeit zich niet met VDC en goksector Curaçao

 1. stanley Held

  Door de jaren heen ken ik Plasterk. Vind hem echt slap. Had voor zijn partij gestemd. Doe ik niet meer. Als het VDC echt waar is? Hebben wij echt een probleem. De arme man op straat weet niet wat er hier speelt. Jammer.

 2. Renée van Aller | 26 maart 2015 at 17:14 | Beantwoorden
  …. Dat het Caribisch deel van het Koninkrijk even belangrijk is als Nederland zelf dringt niet door….

  @Renée: meent u dat nu werkelijk

 3. Renée van Aller

  Plasterk is ook minister van Koninkrijkszaken, maar dat heeft kennelijk zijn belangstelling niet. Veel van de problemen in Koninkrijksverband zijn ontstaan om dat de minister van Koninkrijkszaken (Nederland) niet weet wat het Statuut inhoudelijk betekent en dat ook niet wil weten. Dat het Caribisch deel van het Koninkrijk even belangrijk is als Nederland zelf dringt niet door. Het is kennelijk voor de Nederlandse bestuurders net zo iets als de schade die Groningen oploopt door de gaswinning. Voorwaar een neo-liberale koloniale opvatting van besturen , ‘pappen en nathouden’. Professor Soons, professor Elzinga, professor Frank Kunneman en professor Arjen van Rijn zullen voor de Excellentie graag een cursus begrijpelijk en toepasbaar Koninkrijksrecht verzorgen. Of dat helpt is een tweede. Gebrek aan kennis is op dit niveau onacceptabel. Renée van Aller & John de Vries

 4. Die durven niets te doen. Bang om te regeren. Ga de politiek niet in.
  Zo worden criminelen niet gestraft en groeit misdaad door.

 5. Uitstekende opvolger van Donner. Zelfde slappe hap mentaliteit. Oorzaak van overname bestuurlijk Curacao en St.Maarten door de criminaliteit en gokwereld, is geheel te danken aan ontbrekende bestuurlijke krachtdadigheid.
  Wellicht heeft hij wel gelijk en zijn de eilanden voor normale bestuurslagen niet langer geschikt en definitief verloren. Ook dat is dan onder NL verantwoordelijkheid zo gegroeid. Niet vreemd dat de bevolking niemand meer vertrouwd en steeds weer de dupe worden van deze bestuurlijke weekdieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *