PBC | Prijs productie water en stroom naar alltime low

Darick Jonis-Aqualectra

Darick Jonis van Aqualectra

WILLEMSTAD – De productie van water en stroom is nog nooit zo goedkoop geweest als nu. Dat komt niet alleen door de goedkope brandstof, maar ook door het gebruik van windenergie.

Dat zegt Darick Jonis van Aqualectra. De totale productie van water en stroom kostte in 2012 nog 308 miljoen gulden. Dat zakte in 2013 naar 230 miljoen en vorig jaar kostte de water en stroomproductie nog maar 198 miljoen gulden.

Jonis benadrukt dat niet Aqualectra de prijs voor water en stroom bepaalt, maar de overheid via Bureau Telecommunicatie, Post & Utiliteiten, BTPU.

Bron: Persbureau Curacao

 

Een Reactie op “PBC | Prijs productie water en stroom naar alltime low

  1. Dan moet Aqualectra wel enorme winsten maken!!! Waar blijft die winst? Het negatieve vermogen en de nog steeds negatieve resultaten van dit bedrijf tonen dit niet aan.
    Gaat die zogenaamde winst soms naar verhoging van allerlei sociale voorzieningen en salarissen ten koste van de gebruikers?
    Wanneer komt er openbaarheid van de cijfers van Aqualectra?
    Jaren geleden werd beweerd dat bij het ingebruikstellen van de waterfabriek op Fuik de prijs van water zou dalen. Niet dus. En dan hebben we het niet over de daling van de olieprijs die ingecalculeerd zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *