PBC | RdK betaalt ruim 9 miljoen uit aan dividend

In voornoemde jaren werd een nettowinst van 27 miljoen behaald | Antilliaans Dagblad

RdK, de eigenaar van de raffinaderij, mag iets meer dan 9 miljoen gulden dividend uitkeren. Het gaat om de netto rente uit 2014 en 2015.

Dat meldt toezichthouder SBTNO in een advies aan de regering. In voornoemde jaren werd een nettowinst van 27 miljoen behaald. Het dividend gaat naar de overheid, de enige aandeelhouder van RdK.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | RdK betaalt ruim 9 miljoen uit aan dividend

  1. En hoeveel meer geld is er niet verdwenen sinds PS lampekop Van Arneman daart zit?

  2. Excuus: niet ‘betekenen’ maar verrekenen.

  3. Slechts 9 miljoen dividend! Wake up people. Er is 17-18 miljoen gestopt in de loze put MDPT. Dit is het probleem van Curaçao. Onze monopolistische overheid nvs, die miljoenen aan inkomsten verwerven, willen geen dividend uitbetalen. Corporate Governance geeft de overheid nv een politieke onafhankelijkheid, waardoor de directie haar eigen koninkrijk kan schapen en kan beschikken over alle financiele middelen. Er worden reserves opgebouwd voor loze bestemmingen en geldverslindende projecten. De overheid nv is juist opgezet om ontwikkeling te bevorderen en een deel van de winsten af te dragen als dividend.

  4. Betekenen met de subsidie aan de MDPT.
    Blijft er nog een vordering van ca. 7 miljoen over.

  5. Dat dividend was 20 miljoen meer geweest als de vuile rat Wacko Werner Wiels de kas niet had leeggeroofd met zijn idiote multi disciplinair team, daarbij geen strobreed in de weg gelegd door de salon socialist alias schreeuwende tuinkabouter Terror Cova.

    Omdat die ook de payroll van dat team staat en er schandalig zijn zakken vulde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *