PBC | Rechter geeft Isla-bonden tik op de vingers

250.000 gulden schadevergoeding moeten die betalen voor elk uu

Vakbonden moeten 250.000 gulden schadevergoeding betalen voor elk uur blokkade

WILLEMSTAD – De rechter heeft gisteren in kort geding de Islavakbonden een stevige tik op de vingers gegeven.

250.000 gulden schadevergoeding moeten die betalen voor elk uur dat ze de poorten van de raffinaderij blokkeren. Gisteren mochten tankwagen het Isla-terrein niet op om brandstof te laden. Daardoor kwamen pompstations in de loop van de dag zonder benzine te zitten.

De bonden beraden zich nu om acties op een andere manier uit te voeren. Voor jou betekent het, dat je vandaag gewoon weer kan tanken.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Rechter geeft Isla-bonden tik op de vingers

 1. Dit is een ‘wilde’ staking dus werkgevers zullen niet voor de gemiste werktijd opdraaien. Daarbovenop mogelijk ook schadevergoeding? Hadden de regisseurs vast niet op gerekend.

 2. Abraham Mossel

  Duidelijk een actie van de Groep Gerrit de Raaf MFK/REFORMA. Let op binnen twee weken komt er een staking bij aq/lek of ander belangrijk semi regerings n.v. Alleen Telecrim blijft in de lucht met de reclame spotjes met Gerrits de Raaf zijn auto lotery en MFK spotjes. Hij gijzeld het hele land en niemand die wat onderneemt in de staten.

 3. En terecht!
  Laat de MFK dat maar gaan betalen. Dat is tenminste wat anders dan brood en water geven aan de herrieschoppers die het eiland urenlang hadden lamgelegd.
  Zal ze leren met hun fanatieke domme gedoe.

 4. Joep Meloen

  Hoop dat het 250,000 NAF voor ieder geblokkeerd uur is en niet 250,000 NAF voor ieder uur na de uitspraak. Kunnen de bedrijven in ieder geval hun schade terughalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *