PBC | Regering Koeiman is gevallen

“Dit is Curaçao-onwaardig. Vanaf het begin is de druk nooit van de ketel geweest om onze regering omver te werpen.” | Persbureau Curacao

De regering van Hensley Koeiman op Curaçao is gevallen. Twee leden van Pueblo Soberano, de partij van de vermoorde politicus Helmin Wiels, hebben hun steun aan Koeimans regering opgezegd.

Daardoor heeft de coalitie zijn meerderheid verloren. De premier heeft het parlement inmiddels ontbonden. 28 April zijn er nieuwe verkiezingen.

Het kabinet van Koeiman was nog maar anderhalve maand aan de macht. Na de verkiezingen van 5 oktober volgde een moeizame formatieperiode. Er werd een coalitie gesloten die een meerderheid had van slechts één zetel.”

“Curaçao verdient dit niet. Curaçao heeft zo’n enorme potentie”, zegt Koeiman in een reactie. “Dit is Curaçao-onwaardig. Vanaf het begin is de druk nooit van de ketel geweest om onze regering omver te werpen.”

Zondag verscheen een brief op sociale media, waarin de oppositie onder leiding van Gerrit Schotte (MFK) aankondigde een nieuwe meerderheid te vormen. Dat maakte de weg vrij voor Schotte om opnieuw premier te worden. Nu er nieuwe verkiezingen zijn uitgeschreven, is dat niet meer mogelijk.

Het was ook maar de vraag of een premierschap erin zou zitten voor Schotte. Hij moet dan eerst nog in hoger beroep worden vrijgesproken van ambtelijke omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Vorig jaar werd hij voor die feiten veroordeeld tot drie jaar cel en ontzegging van het passieve kiesrecht.

Veroordeelde politici kunnen op Curaçao geen ministerspost aanvaarden.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Regering Koeiman is gevallen

 1. Abraham Mossel

  Ja je hebt gelijk,maar hier op cucrim zeggen ze allemaal mee te doen, maar als het erop aankomt sta je met 15 mijn/vrouw te demonstreren “zie peppie & kokkie demo,en die betalen nog we, dat ben ik niet van plan” dus het moet anders maar hoe?.

 2. De Carnavaloptocht kan toch door de Breedestraat, dus wat is het probleem, denken de meesten op dit eiland ……
  En bij 80% van de bedrijven is het ook hommeles ……..
  Leve het kapitalisme / egoisme.

 3. Neem een voorbeeld aan Roemenie waar elke dag duizenden mensen demonstreren tegen corruptie en foute politici.

 4. Abraham Mossel

  Het wordt tijd dat er een beweging opstaat om Gerrit de Raaf en zijn maffia club met ongekende harde hand tegen gas te gaan geven, ik ben aan het prakkiseren hoe te doen zonder gewonden cq doden te laten vallen. Elk idee welkom, Abraham Mossel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *