PBC | Rekenkamer onderzoekt benoeming Franklin Sluis bij toezichthouder

Het veiligheids- en integriteitsonderzoek. Dit onderzoek is uitgevoerd door Forensic Services Caribbean

Veiligheids- en integriteitsonderzoek uitgevoerd door Forensic Services Caribbean

WILLEMSTAD – De benoeming van Franklin Sluis veroorzaakt nogal wat onrust in de media. De voormalige Cpost-directeur zou niet onomstreden zijn. Hij wordt baas bij Bureau Telecommunicatie, Post en Utiliteiten.

Die bepaalt onder andere de energie- en brandstofprijzen en gaat over de vergunningen van radiozenders. Om aan de discussie rond de benoeming een eind te maken gaat de Rekenkamer de aanstelling van Sluis onderzoeken.

Het benoemingsproces loopt al vanaf 25 juni 2015. Deloitte Dutch Caribbean heeft dat begeleid. Een commissie van drie personen heeft uiteindelijk naar de kandidaten gekeken en deze beoordeeld op juridische kennis, kennis van gouvernementele processen en personeelskennis. Het advies is bij minister Suzy Römer van Verkeer en Vervoer binnengekomen op 22 september.

Uit de rapportage blijkt dat 39 personen op de functie gesolliciteerd hebben, waarna zes personen geselecteerd zijn voor een eerste gesprek. Vier van hen hebben een assessment ondergaan. In de conclusie van de evaluatiecommissie worden drie personen genoemd van wie er twee volledig voldoen aan de vereiste kwalificaties.

De commissie vond uiteindelijk Franklin Sluis de beste kandidaat, zegt Römer. Onderdeel van de procedure was een veiligheids- en integriteitsonderzoek. Dit onderzoek is uitgevoerd door Forensic Services Caribbean. Er waren volgens de minister geen bezwaren tegen Sluis. Op 16 december is de Raad van Ministers uiteindelijk met de benoeming akkoord gegaan.

Bron: Persbureau Curacao

14 Reacties op “PBC | Rekenkamer onderzoekt benoeming Franklin Sluis bij toezichthouder

 1. Tijd voor een andere ‘masker’ Ingo/Ingomar/Norbert George. Dat Ingo = Ingomar = Norbert George leefde bij mij al enige tijd gezxien de reacties op KKC 27 oktober 2015 “Norbert George: Overheid handhaafde niet”.

 2. Ok, bijna nooit dan, want dit artikeltje staat natuurlijk niet in verhouding tot al het andere en je mag best een obsessie hebben wat mij betreft, als je het anderen maar niet verwijt.

 3. Redactie Knipselkrant: gewoon checken of het IP adres van Ingo dat van Café de Tropen is.

 4. redactie curacao

  Beste Ingo/Ingomar/Norbert George. We hebben inmiddels genoeg tijd aan uw tendentieuze beschuldigingen besteed. Gelet op uw schrijfstijl, structureel valse beschuldigingen en obsessie met Leeflang en Tromp bent u Norbert George.

  Echter, dit onderwerp gaat over Franklin Sluis. We vragen u vriendelijk on topic te blijven in plaat van met steeds nieuwe valse beschuldigingen te komen aan het adres van de Knipselkrant. Nergens bent u verplicht de KKC te lezen. Bovendien kunt u kunt er altijd voor kiezen uw eigen blog/forum op te zetten als uw hobby verdraaien en vals beschuldigen blijft.

 5. Ingomar is Norbert George? Het moet niet gekker worden. Morgen ben ik zeker Gerrit Schotte, of Alex Rosaria, of nog beter, Helmin Wiels. Met alle respect KKC, helaas ben ik niet de persoon die u kennelijk graag wenst dat ik ben. Maar wel een leuke manier om de aandacht af te leiden van de inhoud, waar u opvallend genoeg met een grote bocht omheen loopt! U bent overduidelijk een aanhanger van mevr. Leeflang.

 6. redactie curacao

  Beste Freek,

  Wat je hier stelt is niet correct. Zie bv https://www.knipselkrant-curacao.com/kkc-blog-machtsstrijd-curacao-ontbrandt-partijfinanciering-for-dummies/. En fyi: de Marf blog wordt niet door de KKC geschrevem. De Knipselkrant houdt zich inmiddels al meer dan 5 jaar voornamelijk bezig met dagelijkse (onafhankelijke/niet commerciele) nieuws en opinie-garing. Met af en toe een machtsstrijd of VDC blog. Een ‘obsessie’ die door lezers klaarblijkelijk wordt gewaardeerd.

  Met vriendelijke groeten,
  De KKC redactie

 7. Harold Geenen

  Interessant, de link tussen Sluis en Romer. Stinkt deze benoeming?

 8. Harold Geenen

  Naar verluid heeft de MFK Forensic Services Caribbean al benaderd om voor hen na de volgende verkiezingen de screening van Thode, Constant en Schotte te doen?

 9. En alsof de knipselkrant geen obsessie heeft voor Marvelientje en meneer Gerrit en zijn gok vriendjes? Ik ben geen vriend van allen ( voordat ik weer word verward met Schotte), maar stel wel altijd de hypocrisie aan de kaak en daar heeft Igno in deze volkomen gelijm in. Nog eentje: wie stelt Sluis aan? Precies mevr Camelia Romer die voordat ze minister werd en werkeloos thuiszat een baantje kreeg van Sluis bij Cpost. Alle maffia zaken worden door jullie tot de bodem uitgezocht, maar over deze witte boorden maffia horen we jullie nooit. Dus niet zo hoog van de toren aub.

 10. Iemand die veroordeeld is wegens fraude is absoluut ongeschikt voor een directiefunctie, ongeacht of die fraude in functie of prive is begaan.

  Als het bureau Forensic Services Caribbean desondanks met een positief advies voor Sluis komt kan dat bureau haar deuren beter sluiten want dan hebben ze de plank volledig misgeslagen.

 11. Beste Ingo,

  De KKC (Knipselkrant Curacao) is 1 van de weinige, zo niet het laatste forum, die personen niet blockt. We hebben niet eens een blocklist. Niet op Facebook, en niet op de online blog. We hebben alleen een automatische spamlijst als u woorden als holocaust, Idi Amin en Hitler etc aanhaalt. Verder, wij zijn geen Norbert George die personen blockt die het niet met hem eens zijn als ze dwars door zijn praatjes en comments heen prikken. Uw schrijfstijl verraadt u.

  Bovengenoemd onderwerp gaat over de benoeming van Franklin Sluis. Doch u slaagt er elke keer weer in, willekeurig welk onderwerp, aan te wenden om beschuldigingen aan het adres van Leeflang en Tromp te uiten. Op een manier waaruit een obsessie blijkt.

  En nu schrijft ook nog, zonder dat u dat kan bewijzen, of enige concreet voorbeeld, dat de KKC mensen blockt. Wij weten wel beter, maar het geeft vooral te denken over al uw andere beschuldigingen. Dit forum blijft vrij, dus u schrijft maar wat u wilt, maar valse beschuldigingen aan ons adres worden teruggelegd. Die zeggen namelijk meer over u dan over ons.

  Met vriendelijke groeten,
  De KKC redactie

 12. En wie was de minister die Sluis in 2004, net na zijn veroordeling voor fraude en valsheid in geschrifte benoemde tot – nota bene – directeur generaal bam C-Post?

  Precies: Omayra Leeflang. Dezelfde Leeflang die vandaag de dag de moraalridder uithangt, en er nog mee weg komt ook, evenals politici zoals Gerrit Schotte en Asjes.

  En geen haan die daar naar kraait, ook Knipselkrant niet. In tegedeel, degenen die op deze realiteit wijzen, worden door KKC geblocked om verder te commenteren.

 13. caribbeancynic

  Elke benoeming op dit eiland is niet onomstreden dus kan de journalistiek iets beter zijn best doen.
  Dus: wie maakt bezwaar en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *