PBC | Ruzie coalitie om carnavalsroute

Ruzie om carnavalsroute

Ruzie om carnavalsroute

WILLEMSTAD – Er is grote ruzie ontstaan tussen de coalitiepartijen over het besluit van de ministerraad om de karnavalsroute te verleggen.

Volgens Pueblo Soberano draait minister Balborda het grootste feest van het eiland de nek om door de route niet meer over de Roodeweg en de kaya Grandi te laten gaan. Ook de partij van Balborda, de PNP is in verzet gekomen en eist dat de maatregel wordt teruggedraaid. Balborda nam het besluit nadat een onderzoekscommissie concludeerde dat de Roodeweg te gevaarlijk is vanwege instortingsgevaar van huizen aldaar.

Bron: Persbureau Curaçao

3 Reacties op “PBC | Ruzie coalitie om carnavalsroute

  1. Bij ons in Bergen op Zoom hebben we een van de mooiste optochten van heel Nederland. Daar komt geen luidspreker aan te pas. Alleen life muziek, zonder versterking. Trompetten, trombones, trommels, sax en klarinet . Tientallen orkesten doen er aan mee en allemaal onbetaald, dus geheel gratis.

  2. de aanwezige panden die op instorten staan en onteigenen, afbreken en de voila we hebben wee nieuwe kavels.

  3. Ruzie om de carnavals route?? Ta `nos cultura` want het is een jaarlijks terugkerend fenomeen, het hoort er dus gewoon bij.

    We krijgen weer het gejammer over instortingsgevaar ivm het geluidsvolume en dergelijke ,en ook is het slecht voor het gehoor van het publiek in de nauwe straten. Op Curacao hebben we daar het volgende op verzonnen: We delen oordopjes uit !!! Brilliaaant vindt u ook niet ??

    Om het volume iets terug te schroeven daar zijn we nog niet echt op gekomen, een enkele poging daartoe is in de kakofonie van het overdonderend geluid gestrand, en het is ook toch wel te simpel om te kunnen bedenken en het dan ook nog eens uit te moeten voeren natuurlijk.

    Per saldo doen we hier zelden iets makkelijk als het ook moeilijk kan, dat is ook iets van` nos cultura`. Ik denk dat we toch gewoon maar weer door de oude route gaan, met het volume op 200% en we zien het wel weer want `nos cultura` (en de winkeliersvereniging) zijn oppermachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *