PBC | RvC Centrale Bank wil maatregelen tegen voorzitter Rennie Maduro

http://qracao.com/index.php/ouder/2084-rvc-centrale-bank-wil-maatregelen-tegen-voorzitter-rennie-maduro

RvC Centrale Bank wil maatregelen tegen voorzitter Rennie Maduro

WILLEMSTAD – Voorzitter Rennie Maduro van de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is binnen de RvC het mikpunt van vergaande kritiek geworden. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad.

Vier van de zeven commissarissen besloten vrijdag de regeringen van de landen Curaçao en Sint Maarten te verzoeken ‘dringende maatregelen te nemen’ tegen het optreden van Maduro. De andere drie, Curaçaose leden waren niet aanwezig.

De RvC heeft tijdens de vergadering in een resolutie formeel laten opnemen ‘zich ernstig zorgen te maken over de wijze waarop invulling wordt gegeven aan het voorzitterschap’ door Maduro.

Daarop volgt een opsomming van de zorgen, die erop neer komen dat RvC-voorzitter Maduro solistisch te werk gaat. Zo verkondigt de voorzitter, namens de RvC, veelvuldig besluiten aan mensen van buiten die niet binnen de RvC zijn besproken; deze zijn ook niet terug te voeren op enige besluit genomen in een vergadering van de Raad van Commissarissen.

Maduro geeft ook structureel geen gevolg aan verzoeken die hem worden gedaan door collega’s van de RvC, zoals het bijeenroepen van vergaderingen van de Raad met de directie van de CBCS.
De voorzitter wordt verder verweten meerdere keren vergaderingen eenzijdig af te lasten en roept hij reguliere vergaderingen niet op; hij weigert te vergaderen met de directie van de Centrale Bank.
Deze handelingen van voorzitter Maduro beïnvloeden het functioneren van de RvC op negatieve wijze en zetten ‘onaanvaardbare druk’ op de relatie tussen de RvC en de directie van de CBCS, aldus de vier leden van de RvC. Ook schendt deze handelwijze het goed functioneren van de Centrale Bank van beide landen.

Bij de RvC vrijdag waren aanwezig Marciella Illidge, Jairo Bloem en Robbie Feron (namens Sint Maarten) en Robert Pietersz (voorgedragen als tijdelijk lid door het Hof). De ‘Curaçaose’ commissarissen Maduro, Glenn Camelia en Lincoln James ontbraken.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *