PBC | Satellieten tegen illegale bouw

Satellieten tegen illegale bouw

Satellieten tegen illegale bouw

WILLEMSTAD – De overheid gaat illegale bouw aanpakken met behulp van satellieten. Dat zei minister Earl Balborda tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad.

Nu is het vaak moeilijk om op tijd vast te stellen dat er illegaal gebouwd wordt. Met een nieuw zogenaamd Geografisch Informatie Systeem GIS, is dat verleden tijd. Satellietfoto’s signaleren illegale bouw, waardoor de overheid snel kan optreden, aldus Balborda. Die overigens nog steeds rekent op de steun van mensen in de wijk om illegale bouw te melden.

Bron: Persbureau Curaçao

Een Reactie op “PBC | Satellieten tegen illegale bouw

  1. aanpakken en optreden zijn twee verschillende dingen. we kunnen zo hele wijken zien die illegaal zijn. Maar iedereen heeft wel water en elektriciteit. vuil word opgehaald. begin daar eens mee. Illegaal bouwen moet je aanpakken door beslag te leggen immers wat op de gepikte grond staat is van het Land.Het is toch belachelijk dat nette burgers die erfpacht hebben of grond gekocht hebben meer belasting betalen dan de brutalen die landje pik doen en helemaal niks hoeven te betalen aan belasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *