PBC | Schotte: financiële situatie Curaçao belabberd

MFK Cicely van der Dijs Gerrit Schotte

De schuld van de huidige minister van Financiën

WILLEMSTAD – De financiële situatie van Curaçao is ernstig. Dat meldt Gerrit Schotte bij de presentatie van de MFK lijst voor de verkiezingen van 30 september.

De situatie is volgens de MFK voorman vergelijkbaar met die van voor 2010. Hij baseert zich op analyses van economen. Die hij overigens niet bij naam noemt.

De slechte financiële situatie is volgens de ex-premier de schuld van de huidige minister van Financiën. Die zou onverantwoorde leningen zijn aangegaan, waardoor de schuldpositie is toegenomen.

In 2012 kreeg de regering van Gerrit Schotte een dwingende aanwijzing vanwege slecht financieel beleid.

Bron: Persbureau Curacao

18 Reacties op “PBC | Schotte: financiële situatie Curaçao belabberd

 1. Fred de Haas

  De heer Jardim is een van de weinige bekwame mensen.

 2. Abraham Mossel

  1+

 3. Beter investeren in Curacao dan miljarden weggegeven aan prive fotograven, mantelpakjes, reisjes en rechtzaken om mensen weg te jagen!

 4. Wat je ook van Schotte mag vinden, de overheid geeft tientallen / honderden miljoenen uit alsof het warme broodjes zijn. En ook als is de rente laag, het geleende bedrag dient wel terugbetaald(!) te worden, dus zo dom zijn de woorden van Schotte ook weer niet : HNO, Megapier (de toekomstige Legepier …….), etc. etc. Door een bevolking van slechts 150.000, maar wel een dramatisch zelfingenomen ‘geniale’ huidige Minister van Financiën …………..

 5. Overigens heeft de MFK lijst er minimaal 1 strafblad bij.

  Schotte, Constantia en Thode waren al goed voor een meterslang strafblad, maar op de lijst staat nu ook Rigo Thode, die als lijfwacht van het corrupte kaboutertje Schotte illegaal auto onderdelen importeerde.

  https://www.knipselkrant-curacao.com/ad-lbd-agenten-op-non-actief-gesteld/

  Fijne familie, de Thode’s. Amerigo strafblad, zijn broer strafblad en zijn zoon zit in het gevang wegens grootschalig drugs dealen.

 6. Het wordt tijd dat Schotte cs zijn tijd in de Bon F gaat uitzitten, een gevaarlijk en uiterst dom figuur. Triest dat dat allemaal zo maar kan hier op C de ene schurk na de andere met een A4 strafblad blijft zitten of treedt weer toe. Onbegrijpelijk.

 7. Mereline peters

  Ik dacht dat Schotte er zelf debet aan was dat curaçao nu in de misère zit en ik schrok toen ik zag dat gio in hun partij stapt er gaat zoveel in mijn hoofd om maar ik zwijg diep triest

 8. En nu is Gilbert Doran ook van de partij hij was pas ziek geweest Gilbert pasop voor Karma en het volk gaat op hem stemmen die van zijn band hou het was altijd al de huisbrand van MFK.

 9. Moeten we de economische analyse geloven van iemand die alleen de lagere school heeft afgemaakt en al zijn bedrijfjes failliet heeft zien gaan.

  Zelfs al zijn fraudes kwamen uit en zijn huwelijk mislukte, net als zijn regering.

  Schotte mislukt in alles, of het nu legaal of illegaal is.

 10. ook het salaris voor een prive fotograaf?

 11. @ Frits. Het probleem hier Frits is dat een heel groot deel van de Curacaose bevolking jammer genoeg niet over voldoende intelectueel vermogen beschikt om logisch na te kunnen denken. Zelfs daarvoor dien je een minimum aan denkvermogen te hebben. Helaas kan je dan alleen denken op basis van wat je ziet, hoort of voelt en degene die hierop inspeelt heeft een voordeel boven alle mooie intellectuele theorieen. Daarom is scholing en educatie zo belangrijk, want hierdoor ontwikkel je de algemene kennis van je algehele bevolking. De laatste jaren heeft juist het tegenovergestelde plaatsgevonden waadoor Curacao nu met een ontwikkelingsprobleem zit op sociaal en educatief gebied.

 12. Abraham Mossel

  Hij doet het alleen maar om Ambasadeur van Haiti te worden, lekker rond reisen ( coca smokkelen) met zijn diplomaten paspoort, dat is de eenigste manier nog om zijn miljoenen schulden te kunnen afbetalen aan zijn maffia vrienden en natuurlijk zijn eigen zakken en die van de familie niet te vergeten te vullen. Daag Gerrit we hebben je door er zal weinig te smokkelen zijn voor jou en je club, geloof mij maar Flakkie!.

 13. Abraham Mossel

  En wie mij nu nog durfd tegen te spreken dat Gerrit de Raaf GEEN Narict is, geef ik te kenen dat hij ook rijp is voor een of ander psychopaten gesticht met stalen deuren, die maar een keer open en dicht voor je gaan. Trouwens ik zal hem eerdaags een beetje Flakka bezorgen!. Kan hij gek doen wat i wil en voor de rest van zijn bestaan lekker flippen.

 14. Summerlight

  goh als schotte en zijn vriendjes en fraulyn wiels het teveel wat ze prive geleend en uitgegeven terug betalen, staat Curacao meteen dik in de plus.

 15. Cor Vrolijk

  In de 22 maanden, onder Gerrit zijn bewind, was er ene Jamalodin minister van Financien. Gerrit, als eind verantwoordelijke, ging er blijkbaar prat op dat, na afgezet te zijn, het eiland van + fl.50.000 naar fl. MIN bijna een half miljoen Nafl heeft geholpen.
  Met zijn waslijst aan overtredingen en misdaden kan het toch niet waar zijn dat deze clown ( lees RAT ) weer gekozen gaat worden?
  Wie nu nog op de MFK gaat stemmen is rijp voor een gesticht op een onbewoond eiland.

 16. Hoofdschuldige is Schotte zelf!

 17. Uiteraard moet het laAmsterdamse woord geen profeet maar proleet zijn.

 18. Wat is het toch een vuile rat deze oplichter. Deze klootzak leert het nooit. Iemand met een beetje gezond verstand stemt niet op deze hufter. Het hele eiland heeft hij naar de kloten geholpen en nog steeds heeft hij een grote bek. Een waardeloos profeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *