PBC | Situatie asbest op Islaterrein erger dan gedacht

Aannemer zou gelieerd zijn aan Pueblo Soberano en kreeg de opdracht naar verluidt via een interventie van toenmalig premier Ivar Asjes  | Foto Persbureau Curacao

Aannemer zou gelieerd zijn aan Pueblo Soberano en kreeg de opdracht naar verluidt via een interventie van toenmalig premier Ivar Asjes |  Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De situatie met asbest op het Isla terrein is erger dan gedacht. Dat zegt Eugene Angelica van de Actiegroep tegen Asbest. De Refineria di Korsou heeft het opruimwerk op het Islaterrein laten uitvoeren door aannemers die niet gecertificeerd zijn.

Turbo Machineshop kreeg de opdracht. Deze aannemer zou gelieerd zijn aan Pueblo Soberano en kreeg de opdracht naar verluidt via een interventie van toenmalig premier Ivar Asjes.

Maar Turbo Machineshop heeft geen expertise in asbestverwijdering. Volgens de actiegroep is er gefraudeerd met certificaten en zijn de meerkosten van twee miljoen gulden gesplitst zodat de raad van commissarissen van de RdK buiten de deal kon worden gehouden.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Situatie asbest op Islaterrein erger dan gedacht

  1. Tot de bodem uitzoeken en de schuldigen met naam en faam benoemen zodat ze niet meer mogen beslissen in de toekomst.

  2. Overal, maar dan ook overal blijkt dat de pastechi`s belangrijker zijn dan kwaliteit of veiligheid of het belang van de bevolking. Wat een rotzooi is het hier toch, niets kan op een normale manier gaan, altijd wordt er gesjoemeld en “vriendjes” de bal toegespeeld. Ta nos cultura.

  3. J.C. KORTEKAAS

    nos mes por

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *