PBC | SMOC wil na metingen Julianadorp maatregelen van Den Haag

Julianadorp

SMOC wil na metingen Julianadorp maatregelen van Den Haag

WILLEMSTAD – SMOC wil dat de Nederlandse minister van Defensie ingrijpt wanneer haar ministerie klaar is met de luchtmetingen in Julianadorp. Want dat die metingen aantonen dat het mis is staat voor SMOC vast.

Dat zou al blijken uit de huidige gevalideerde luchtkwaliteitmetingen op Beth Chaim en bij Kas Chikitu. Defensie gaat zelf ook meten om te bepalen of haar personeel nog in Julianadorp mag blijven wonen.

Dat Nederland gaat ingrijpen is niet aannemelijk. Den Haag is van mening dat de vervuiling op het eiland van de raffinaderij een interne, Curaçaose aangelegenheid is.

Bron: Persbureau Curacao

13 Reacties op “PBC | SMOC wil na metingen Julianadorp maatregelen van Den Haag

 1. Joep Meloen

  Stanley modus ‘ON’:

  Curacao handhaaft de regelgeving v.w.b. de ISLA niet.
  Curacao legt ook de diverse uitspraken van de rechter naast zich neer.
  Curacao staat grensoverschrijdende uitstoot van ISLA toe.

  Dat is de schuld van Nederland.
  Stanley modus ‘OFF’

 2. @”Alles wat er nu gebeurd, van discriminatie tot crimineel gedrag is aan Nederland te wijten.”
  Tutututtut…nu niet te ver gaan Stanley !
  Gooi het maar over de schutting, ben je er vanaf…
  De bus heeft mij verlaten, het mes heeft mij gesneden etc.
  Waar twee kijven hebben twee schuld of niet ?? 🙂

 3. Stanley, ik dacht dat je “Rest my case” had gezegd….:)

 4. Renée van Aller

  De slavernij is al eeuwen voorbij en dat pleit nimmer de eigen regering vrij voor ondeugdelijk bestuur. Meenden wij toch dat in een democratie het volk de hoogste macht had? Als we niet tevreden zijn over de regering sturen we ze naar huis bij de volgende verkiezing. Maar waarom kiezen zoveel van ons voor de best betalende partij? Dat is geen goede basis voor deugdelijk bestuur? Frank Martinus Arrion zei ooit dat we vanwege de slavernij nog eeuwen corrupt zouden zijn. Nog steeds zien wij het verband niet. Als onderdrukte meerderheid weet je tenminste hoe erg uitbuiting is en wil je dat je medemensen niet aandoen. Is het plaatsvervangend wraak op de verkeerde nemen (onszelf)? Of zien wij dat weer helemaal verkeerd? Renée van Aller&John de Vries

 5. Stanley heeft deels wel gelijk, maar ik kan me ook goed voorstellen dat de Nederlandse regering het gehad heeft met dit eiland waar het miljarden naar toe heeft gestuurd en de bevolking niets anders doet dan de ene na de andere criminele regering te kiezen met de MFK als dieptepunt.

  En dat geldt ook voor de Nederlandse bevolking, die dagelijks te maken heeft met Curacaose belangrijkste exportprodukt, de criminaliteit.

  Het is toch van de gekke dat steden als Dusseldorf en Eindhoven overwegen om deze reden vluchten uit Curacao te weigeren! Een normaal land reageert daarop door uitgaande vluchten 100% te controleren op criminelen en drugs, maar banana Curacao trekt meteen weer de racismekaart.

 6. Leven in het verleden, appels met peren vergelijken, het eigen aandeel in de verhouding van de landen onderling buiten schot houden, (ook die van Curaçao ten opzichte van de andere eilanden), geen eigen aandeel in de lokale schuldvraag benoemen, en alles maar dan ook alles maar vwb verantwoordelijkheid bij een ander neerleggen, zie hier S.H. en het PS gedachtegoed. Stilstand gegarandeerd en oogkleppen voor alles wat reëel is.

 7. Nos mes por, tòg?
  Ach nu vergis ik me, dit kost geld en dan moet iemand anders het maar doen.
  En welk weldenkend persoon gaat de neo-kolonisator om hulp vragen?

 8. caribbeancynic

  Stanley wordt wel erg voorspelbaar hé? Als hij even met vakantie gaat kan ik zijn commentaar wel voor hem schrijven.

 9. stanley Held

  Ben wat vergeten, zijn wij als koninkrijk of? Weet u gelijkheidsbeginsel speelt hier een rol. Als wij allemaal de zelfde voorzieningen hadden , was de doorsnee Antilliaan niet in Nederland. Nu hebben wij een wederzijdse probleem. Nederland stuurt hun agenten naar de Antillen. De doorsnee agent op de Antillen vertrouwt hun niet. Hoe komt dat? Wij en zij. Wij zijn geen gehechte koninkrijk. Weet Nederland weet de Antillen. Wat gaan wij hueraan doen? Lees vaak reacties van agenten die daar zitten. Tot aan discriminatie aan toe. Zaak is dat Nederland en de Antillen aan tafel zitten. Geef hun de gelijke rechten. Kost alle partijen minder. Snap ik echt niet. Feit is dat het probleem gelet op onze gescheidenis in NNederland ligt. Uw reactie graag.

 10. stanley Held

  Ach, mijn vriend Hellement, als jij mijn reactie in het verleden had gelezen dan sprak je anders. Kijk, sedert 1634 heeft Nederland deze eilanden. Wel degelijk trek ik de kaart van slavernij. Na 1634, heeft Nederland uit strategisch oogpunt deze eilanden ingenomen. Puur uit handel. Mijn beste vriend wat gebeurd er? De spajaarden hadden het alleenrecht om slaven te bedrijven. Daarvoor Portugezen. Nederland heeft het alleenrecht van de Spanjaarden gekocht. Met alle gevolgen vandien. In 1863 werd de slavernij afgeschaft. Wij gingen toch een tientallen jaren door. De Nederlandse parade paardje vestigde zich in de tweede helft van dd eerste oorlog. Toen heette ze C.P.IM. zoek het op. De slaaf of anders gekleurde was nog slaaf. In de jaren tachtig vertrok de Shell. Waarom? Bestudeer dat, zij waren nog slaaf. Ik zal altijd die kaart trekken. Onder druk van het VN en De VS. Heeft Nederland, na de afslachtingen In Indonisie zich ingebonden. Men heeft die landen onafhankelijk gegeven en zaten met de Antillen in hun maag, Nederland zou graag deze eilanden weg willen. Maar het kan niet vanwege het verdrag in 1948. Wel degelijk trek ik die kaart. Jij bent de geschiedenis vergeten ik niet. Als Antilliaan zou ik nooit onafhankelijkheid vragen. Ik zou gek wezen. Hou je aan het verdrag. Die kaart zal ik altijd trekken. Ik heb Nederland niet gestuurd om slavenhandel te bedrijven. Nu moet Nederland gewoon dezelfde rechten invoeren op de Antillen. En niet de kleinste eilanden innemen. De Fransen waren meer man als Nederland. Bonaire en de overige BES eilanden hebben geen euro als valuta? De fransen wel. Kom op waar praat u over. Vertel de Nederlandse bevolking de geschiedenis. Kritiek leveren is makkelijk. Onderwijs uw bevolking. Alles wat er nu gebeurd, van discriminatie tot crimineel gedrag is aan Nederland te wijten. Raar he? Het kan niet zo zijn dat er voor de Antillen een ander valuta of vooziening geldt als in Nederland. Denk hierover na. Rest mijn case.

 11. A. Hellement

  Stanley, zou het misschien iets te maken hebben met het feit dat tegen Nederland op Curaocao voortdurend de slavernijkaart wordt getrokken?

  Met het feit dat er in Nederland helemaal geen geloof meer is in de Curacaose regering?

  Met het feit dat men zich in Nederland op de knieen slaat van het lachen om de soap Fraudelyne Wiels?

  Met feit dat Nederland Curacao nog meer als een bananenrepubliek ziet nu het zich bij integriteitsoverleg in Nederland liet vertegenwoordigen door verdachten Thode en Wilsoe of all people?

  Wake up Stanley!

 12. stanley Held

  Beste heer Aller, zo vaak heb ik hierover. Wat mij verbaasd is dat men metingen heeft gedaan in Julianadorp, waar onze Nederlandse defensie personeel woont. What about Wishi Marchena, Souax en weg naar welgelegen. Daar waar de bevolking woont. Ligt niet alleen aan Nederland ook de Curaçaose regering. Gaat hier om de gezondheid van onze medemensen. Als de rafferanderij de oorzaak is , moet er een oplossing komen. Snap dit echt niet. Nederland wil de leiding in Europa voor watbetreft mileueisen en schiet tekort binnen hun eigen koninkrijk. Hoe krom kan het zijn? Jouw achtertuin is vuil en je eist van de buurman om die van hem schoon te maken. Klopt niet.

 13. Renée van Aller

  Het is opmerkelijk dat Nederland ondeugdelijk bestuur met het Statuut in de hand zo langdurig laat passeren. Om vervolgens met onheilspellende KB’s meedogenloos toe te slaan. Dat is teveel van het goede en te laat. Nederlandse gemeenten worden onder curatele geplaatst bij ondeugdelijk bestuur. Maar voor de rest van het Koninkrijk verschuilt de Koninkrijksregering zich achter de autonomie. De problemen bij de politie in Sint Maarten kunnen zelfs met vakkundig zoete broodjes bakken niet meer worden verhuld. Zou de hoofdcommissaris niet met ontslag gaan per 1 januari 2015? Kondigde hij zelf aan. Hij was toe aan een frisse nieuwe uitdaging, zei hij geschoold. Plasterk zou ingrijpen, maar dat gebeurde ook niet. Waarom wil Nederland geen orde op zaken stellen? Uitgezonden politie-agenten naar Sint Maarten, weten niet hoe snel ze moeten terugkeren, wegens velerlei onoorbare ontwikkelingen. De indruk wordt gewekt dat de Nederlandse integriteit te wensen overlaat. Meer inzet dan stereotiepe zoete broodjes bakken is wellicht gewenst? Renée van Aller&John de Vries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *