PBC | Sulvaran wil Lips wraken in zaak Babel

mr. Eldon 'Peppie' Sulvaran, de raadsman van Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs | Foto Ramsay Soemanta

Mr. Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, raadsman van Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs diende een wrakingsverzoek in tegen rechter Irma Lips in de Babel zaak

WILLEMSTAD – Peppie Sulvaran heeft vanochtend geprobeerd rechter Irene Lips te wraken. Die weigerde tijdens de eerste Babelzitting alle 47 getuigen op te roepen.

Volgens Sulvaran, die Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs verdedigt, is Lips bevooroordeeld.

Zij zou belangrijke mensen, zoals de gouverneur en de voormalige procureur-generaal uit de wind willen houden. Die waren door Sulvaran opgeroepen om te getuigen.

Het OM spreekt van een vertragingstechniek, nu het verzoek tot wraking niet in juni – na de regiezitting-, maar pas op 14 augustus werd ingediend. Schotte maakt volgens het OM van de zaak Babel een politiek proces. Bovendien zo benadrukt ze dat wrakingsverzoeken geen middel zijn om intern hoger beroep te maken tegen onwelgevallige beslissingen van een rechter en pleit daarom Sulvaran niet-ontvankelijk te verklaren of het wrakingsverzoek af te wijzen.

Uitspraak vrijdag om 14.00 uur.

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Sulvaran wil Lips wraken in zaak Babel

  1. Zou niet zo n gek idee zijn geweeest, msschien een iets “sterkere” rechter te benoemen………..

  2. tuurlijk is het een politiek proces, immers met het witwassen van geld als dat bewezen word is het duidelijk hoe de Hr Schotte aan de macht kon komen.
    zo niet, heeft hij dan wel alle belastingen betaald over zijn verdiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *