PBC | Supermarkten boos op inspectiediensten

Suveco boos

De vereniging van Supermarkten eigenaren zijn boos op de inspectiediensten. Die ontdekten bij de grote Mangusa en bij Centrum Supermarkt grote hoeveelheden versproducten die over datum waren.

Volgens de supermarkten misbruiken de inspecteurs hun macht tijdens de controles. Vanavond vergaderen de supermarkten over de problemen.

Ironisch genoeg is de brief die leden oproept te komen ook een maand over tijd. In plaats van vandaag 11 mei, staat in de uitnodigingsbrief de datum van 11 april genoemd.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | Supermarkten boos op inspectiediensten

 1. Lionfish

  Woehaa, lak hebben aan je klanten door bewust producten over de datum te verkopen is ronduit crimineel. En de kilo boter op het hoofd die Gois met deze reactie uitstraalt zal ook wel bedorven zijn. Met deze bedroevende mentaliteit moet je je afvragen of je met kopen van producten bij Goisco je leven niet op het spel zet. Hier zal alleen de sanctie van minimaal een weekje de tent sluiten wellicht gaan helpen. Veel vaker controleren dus.

 2. Het is gewoon goed wat de inspectiediensten doen. En dan las ik in de krant naar meneer Gois boos is dat ze onverwachts binnenkomen., ha, ha, wat een domme opmerking. Nee, ze gaan het van tevoren aankondigen, lijkt me niet dus, want dan kunnen de supermarkten alles weghalen.
  En bij een overtreding de winkel een week sluiten, moet je kijken hoe snel ze hier van leren.

 3. Boycot al die supers die een zooitje van maken. Ze zetten mensenleven op het spel en durven andere instantie de schuld te geven.

 4. opmerker

  “Zijn gewoon de regels” Het zou best wel eens kunnen dat de overheid een behoorlijke schadeclaim aan de broek krijgt i.v.m. de artikelen die zij in beslag genomen en vernietigd hebben. Er is n.l. nergens in een WET opgenomen dat THT producten niet verkocht mogen worden.
  Net zoals het dumpen van vuil dat nog steeds toegestaan wordt daar er geen milieu wet is.!
  Wat wel in de wet staat is dat er bepaalde garantie bepalingen zijn bij aankoop van b.v. huishoudelijke artikelen (koelkast, TV etc) daar geld een garantie termijn van 1 jaar voor. Welk bedrijf houdt zich daaraan? Welke overheids instantie controleert dat? Het THT probleem wordt inmiddels in Europa doorgelicht daar het in vele gevallen de grootste onzin is.
  THT wil zeggen dat de fabrikant het product tot die datum voor wat betreft de kwaliteit garandeert. UCD (uiterste consumptiedatum) is heel iets anders. Maar aangezien daar niet op gecontroleerd wordt is dit echter wel een zaak waar de overheid op moet toezien. Vlees en vleeswaren dienen van een productie of ucd voorzien te zijn. Voor voorverpakt vlees in de koelvitrine geldt een periode van maximaal 3 dagen, daarna moet het uit de verkoop genomen worden. In welke supermarket wordt deze regel gebruikt? Voor zover ik weet alleen bij AH (v.d.Tweel) en Vreugdenhil.
  Presentatie in de koelvitrines mag nooit boven de koellijn zijn, kip en vlees mag nimmer naast elkaar gepresenteerd worden. Waar is de controle daarop?
  In de jaren 70 werd dit gecontroleerd door de veterinaire dienst en bij overtreding werden flinke boetes uitgedeeld echter de controleurs werden bedankt om wat voor redenen dan ook. Nu komen er instanties die geen flauw benul hebben van wat zij controleren.
  De overheid moet eerst maar eens zorgdragen dat zij de wet aanpassen of een wet maken die controles en in beslagname rechtvaardigen.

 5. Fred Schiedam

  Geen medelijden met deze mensen die lak hebben aan de gezondheid van hun klanten!

 6. Johannes

  Altijd maar huilen en vinden dat of aan anderen ligt of dat ze (de controleurs) dan niet netjes zijn geweest…sneu.

  Beetje zoals bij controle auto papieren blijkt dat mijn keurings verlopen is en de agent een bekeuring uitschrijft en je dan gaat piepen dat de auto best nog een maandje langer kan en dat je vind dat het te gek voor woorden is dat ze je papieren vragen.
  Zijn gewoon de regels.

  Al jaren bekend dat producten overtijd zijn , Faceboek staat er vol van. Maar doen ze er zelf wat aan..nee

  Het zou ze sieren indien ze zouden toegeven dat dit niet goed is op dit moment en dat ze dit zelf gaan oplossen.
  Maar ja dat kost geld.
  En het gaat al niet zo goed denk ik, anders zouden ze al lang de veel te dure producten goedkoper aanbieden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *