PBC | Twee deskundigen Nederland voor aanpak Isla

Ben Whiteman op de persconferentie | Foto Persbureau Curacao

Ben Whiteman zet experts in | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Nog voor de zomer stuurt Nederland twee deskundigen om Curaçao bij te staan in de aanpak van de vervuiling van de Isla.

Eén deskundige gaat advies geven over raffinageprocessen. Dat is nodig om te kunnen beoordelen welke verbetermaatregelen nodig zijn om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.

De andere is een deskundige op het gebied van wet- en regelgeving. En dat is nodig om regelgeving en vergunningsvoorschriften in lijn te brengen met beleidskeuzes voor de toekomst. Curaçao heeft de leiding in beide projecten.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | Twee deskundigen Nederland voor aanpak Isla

 1. Dacht dat de PS een partij voor de onafhankelijkheid was….resultaat is dat we weer meer onder curatele staan

 2. Een zoethoudertje………..!!!!!

 3. Enne… o ja….Curacao heeft de leiding over het project??? Dus je huurt twee experts in en geeft die dan aan wat ze wel of niet moeten doen, terwijl je er zelf geen verstand van hebt…..?? Had je dat wel hoefde je die experts niet in te huren,….toch???
  Ga je mee verdwalen?…Ik weet de weg!! 🙂

 4. “De andere is een deskundige op het gebied van wet- en regelgeving. En dat is nodig om regelgeving en vergunningsvoorschriften in lijn te brengen met beleidskeuzes voor de toekomst”…..
  Laat hem dan eerst even langs Bureau Bijzondere Wetten langsgaan….kan-ie daar een spoedcursus geven !! 🙂

 5. Ta Basta Awor

  Welnee, dat is weer een excuus van zowel Whiteman als Plasterk om het stoppen van de vervuiling op de lange baan te schuiven.
  Hoe vaak is al niet beloofd dat ze er iets aan gingen doen.
  Het gaat lang duren voor ze budget vrijmaken. Het onderzoek naar de groene aanslag wacht ook nog steeds op budget
  En als er al een rapport komt, dan gaat onderop de stapel andere rapporten. Whiteman zit gewoon zijn tijd uit tot de verkiezingen, en de nieuwe minister gaat weer een nieuw onderzoek doen. Zo zingen ze het uit tot eind 2019.
  Tenzij… de Tweede Kamer zich niet weer voor de gek laat houden en ingrijpt. Dat hoef je van deze regering en dit parlement niet te verwachten. En Plasterk maar roepen dat de ISLA een zaak van Curaçao is. Daar heeft ‘ie nog gelijk in ook.
  MAAR, de vervuiling en de gezondheid van de bewoners zijn een zaak van het Koninkrijk. Hoop dat de Tweede Kamer leden deze nuance ook onderkennen en Plasterk en Whiteman hier niet mee weg laten komen

 6. Abraham Mossel

  Hij heeft het zweet goed tussen de dikke billen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *