PBC | Uitgaven SVB stijgen in 2016

In totaal zijn ca 150.000 mensen SVB verzekerd | Persbureau Curacao

De uitgaven van de SVB zijn in 2016 sterk gestegen. Dat meldt het jaarverslag van de sociale verzekeraar. Aan loonderving moest de SVB twee miljoen meer betalen dan het jaar ervoor, in totaal ruim 34 miljoen gulden.

Het aantal pensioengerechtigden bleef min of meer gelijk, zo’n 54 duizend, maar de kosten stegen wel met zo’n 10 miljoen tot 336 miljoen gulden.

De basisverzekering ziektekosten steeg het hardst. Meer dan 40 miljoen gulden meer in 2016. In totaal keerde de SVB bijna een 500 miljoen gulden uit.

In totaal zijn bijna 150.000 mensen verzekerd via de SVB.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Uitgaven SVB stijgen in 2016

 1. Haha aanpakken die profiteurs.

 2. Hoe is dit mogelijk?

  Het aantal pensioengerechtigden bleef min of meer gelijk, zo’n 54 duizend, maar de kosten stegen wel met zo’n 10 miljoen tot 336 miljoen gulden.

  Als je kijk hoeveel er wordt gejat door mensen die 10K per maand verdiend is dit een grote schande.

  Als iemand met honger een brood van ANG 1,- jat om te eten dan wordt hij opgesloten.

 3. Over de inkomsten wordt in dit bericht niets vermeld! Wat zijn de inkomsten geweest in het afgelopen jaar? Wat zijn de bedrijfskosten (o.a. salarissen) geweest? Hoe groot is het bedrag van nog te ontvangen premies? Hoeveel is er gereserveerd voor dubieuze posten? Wordt het jaarverslag en de toelichting daarop over 2016 openbaar gemaakt?
  Zomaar een paar vragen.

 4. Maak het waanzinnige salaris van directeur Martis eens bekend, betaald uit gemeenschapsgeld!

  Je zou denken dat hij daarvoor wel oveuren zou maken, maar nee, deze zakkenvuller neemt er nog diverse betaalde commissariaten bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *