28 C
Willemstad
• vrijdag 29 maart 2024

Extra | Journaal 28 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, March 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, March 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Ultimatum voor directie Insel Air

HomeMediaPBC | Ultimatum voor directie Insel Air
Ultimatum voor directie Insel Air | Persbureau Curacao

Werknemers van Insel Air geven de directie van het luchtvaartbedrijf tot maandag de tijd om de eer aan zichzelf te houden. Als ze dan niet opgestapt zijn, gaat het bedrijf plat.

Het ultimatum komt nadat werknemers gevraagd is om vrijwillig ontslag te nemen. Volgens het personeel is de leiding van Insel Air er niet in geslaagd het bedrijf stabiel te krijgen.

Bron: Persbureau Curacao

9 reacties

  1. Moeilijk…. Zelf opstappen of ontslagen worden. In het ene geval wordt je geholpen om een andere baan te vinden, in het andere geval gedwogen. Tja…. Moeilijke tijden.

  2. En vervolgens na 10 te hebben gevlogen weer door wanbeleid en corruptie ten onder gaat. Het is hier op curaçao een never ending cyclus die zich blijft herhalen. Het zal ook nooit verbeteren denk ik, de cultuur is er gewoon niet naar.

  3. Nico,

    De passagiers zijn niet ‘assets’ in de zin van boekhoudkundige assets. Ze zijn echter wel de belangrijkste ‘assets’ in de zin van noodzakelijk voor het bedrijf. De passagiers zijn belangrijker dan de vliegtuigen zelf, belangrijker dan het personeel en alles wat met de maatschappij te maken heeft.
    En zo behoort het eigenlijk bij ieder bedrijf te zijn. Niets is belangrijker dan je klanten, maar hier op Curacao doen we graag alsof de klant blij mag zijn dat hij (of zij) bij ons iets kan of mag kopen. Het is ook de reden dat zoveel bedrijven in no-time failliet gaan zodra er een bedrijf komt dat wel klantgericht denkt.
    Insel heeft momenteel een zeer slechte reputatie bij de passagiers. Passagiers zijn niet zeker van hun vlucht en mijden Insel zoveel als het maar kan. Hoef je niet met Insel te vliegen dan doe je dat ook niet. Alleen in uiterste noodzaak zijn de meeste passagiers nog bereid om een ticket van Insel te kopen.
    Dat vertrouwen herstellen vereist tijd en toewijding. Insel zal moeten laten zien dat ze weer 100 % betrouwbaar zijn en dat betekent dus altijd op tijd gaan vliegen. Moet het schema worden aangepast om dat te kunnen garanderen ? So be it. Dan maar wat minder vluchten, maar het moet op tijd.
    Daarnaast moet de service naar de passagiers worden verbeterd. Betere informatie voor, tijdens en na de vlucht. Help de passagier wanneer deze er niet wijs uit kan worden. Wees vriendelijk en behulpzaam. Laat geen passagiers rondlopen op het vliegveld zonder dat ze volledig op de hoogte zijn van de stand van zaken en zo kan ik nog wel even doorgaan.
    Dit alles vergt veel extra inzet van het personeel. Ze zullen iets moeten gaan doen dat eigenlijk al standaard zou moeten zijn, doch waar ze nimmer zin in hadden.
    En wellicht dat over een jaar de passagiers begrijpen dat Insel weer betrouwbaar is en dat het prettig met hen vliegen is. Pas dan kan Insel gaan denken aan uitbreiden van de routes.
    In de tussentijd zal het management moeten zorgen dat de tent rendabel is met het verminderd aantal vluchten. Dat zal veel ontslagen inhouden en het zal ook inhouden dat het resterende personeel taken van het ontslagen personeel zal moeten oppakken……………zonder daarvoor extra betaald te krijgen.
    Goed management zou dan het voorbeeld geven en het eigen salaris fors verminderen. Lee Iacocca ging zelfs voor 1 USD werken, zijn beloning kwam toen de tent weer op de rails stond.
    Dus nee, staken is niet hetgeen waar het personeel nu aan zou moeten denken.

    Ik ben niet tegen het stakingsrecht, doch dit is niet het moment om op je principes te gaan staan. Het heeft weinig zin om de boel plat te leggen en vervolgens de hele maatschappij ten grave te dragen omdat je de weinige passagiers die nog over zijn nu echt van je weg hebt gedreven. Ook personeel behoort te weten dat er een tijd van werken en een tijd van staken is. Staken op het moment dat de tent op omvallen staat en jouw salaris door de belastingbetaler van Curacao wordt betaald is totaal geen besef van de werkelijkheid hebben.

    Ja, het management behoort op te stappen, maar zolang de dagelijkse werkzaamheden van Insel nog altijd worden gekenmerkt door zeer veel ‘f*ck ups* heeft het personeel gewoon de mond te houden. Laat ze eerst maar eens zorgen dat zij hun werken iedere dag 100 % correct uitvoeren. Pas dan mogen ze gaan klagen over het management.

    Maar nogmaals, wanneer het personeel liever thuis zit met de voeten op tafel dan is dat ook prima. Dan doet men de deuren dicht, vraagt faillissement aan en kunnen we bij de snek gaan praten over het zoveelste luchtvaart debacle. En over een paar jaar komt er dan wel weer een volgend bedrijf dat ook weer het wiel gaat uitvinden.

  4. Joep,
    de passagiers/klanten behoren niet tot de asset van een onderneming..
    Dat is de doelgroep die je moet behagen, koesteren, aan je binden. Passagiers zijn geen bezit noch eigendom en behoren niet tot je bedrijf.
    ( ze komen te voet en…..je kent het).
    Maar ik begrijp dat je tegen het stakingsrecht bent. Daar schrik ik van. Personeel is voetvolk en moet zijn b*k houden? Iedere onderneming , profit of non profit, heeft klanten/belanghebbenden die altijd geschaad worden als er binnen een bedrijf gestaakt wordt. Het is aan de leiding van een bedrijf om er , zoveel als maar mogelijk , voor te zorgen om een dusdanig beleid te voeren dat alle stakeholders tevreden kunnen zijn.Klanten !,investeerders, rvc, overheid en wat dies meer zij maar vooral ook een hele belangrijke asset : het personeel. Als er een staking dreigt : don’t blame het personeel maar dan heeft in 95% van die gevallen het bestuur zich niet goed van haar taak gekweten !
    Je geeft allerlei zaken aan die hadden moeten gebeuren maar het gebeurde niet. Wat moet het personeel dan ? Zich als makke lammetjes naar de slachtbank laten leiden ?

  5. Nico,

    Ben het met je eens dat het management allang naar huis had moeten worden gestuurd. Echter, wanneer ze een schrijntje eigendunk hadden gehad waren ze uit zichzelf wel opgestapt.
    Ik snap dat het personeel zich in een onzekere situatie bevindt, doch dreigen met het werk neerleggen is absoluut onacceptabel. Niet het personeel, niet de vliegtuigen, niet het logo is de belangrijkste asset van deze maatschappi…………de passagiers zijn de belangrijkste asset. Zonder passagiers is er uberhaupt geen noodzaak voor een airline. Iedereen kan thuisblijven wanneer de passagiers niet meer op komen draven. Dat besef is werkelijk bij niemand doorgedrongen.
    Wat Insel nu nodig heeft is dat vertegenwoordigers van het personeel rond de tafel gaan zitten………..in stilte, met de overheid. Deze is immers voor 50 % eigenaar en mag derhalve ingrijpen in het management. De overheid dient Heerenveen en Lippinkhoff mee te delen dat hun bijdragen op de werkvloer niet langer noodzakelijk zijn.
    Ook de interimmanager mag de deur uit. De man begrijpt totaal niet wat de prioriteiten zijn op dit moment en zal er voor zorgen dat het geld op is voordat Insel enig zicht op overleven heeft.
    Misschien is het al te laat, is Insel niet meer te redden, maar de tijd van praten is nu echt voorbij. Alleen keihard ingrijpen kan deze tent nog redden.

    Ik ken genoeg gepensioneerde experts, woonachtig op dit eiland, die in staat zijn om alle departments te door te lichten en te reorganiseren. Niet omdat ze een leuke titel hebben, maar omdat ze decennialang leiding hebben gegeven aan die afdelingen binnen de luchtvaart. Regelmatig spreek ik met een aantal van hen over Insel en geloof me, wij staan met complete verbazing naar dit circus te kijken. Zoveel incompetentie zie je niet vaak verenigd bij 1 maatschappij.
    Het kan anders, maar men moet wel willen.

  6. Beste Joep Meloen,
    ik lees je van kennis blijkgevende reacties altijd met plezier – een verademing tussen al dat niet ter zake doende gekwebbel van andere reageerders- maar hier heb ik toch een andere mening.
    Het personeel komt in opstand omdat de onzekere situatie te lang duurt en er geen sprankje hoop voor de toekomst wordt gegeven. Misschien weten zij ook wel dat het bedrijf afgeslankt moet worden maar weten ze niet tot waar . Ze zijn mogelijk bang dat als het zo doorgaat het bedrijf failliet gaat en niemand meer werk heeft. Nu kunnen ze mogelijk onder nieuwe , wel transparante, leiding qua arbeidsplaatsen nog redden wat er te reden valt. Ik weet het is van mijn kant hineininterpretieren maar het klinkt mij niet onlogisch in de oren. ( als ik het hardop lees lol ).

  7. Deze zogenaamde werknemers begrijpen nog steeds niet dat de gemeenschap tegenwoordig hun salaris betaalt !
    Kennelijk hebben ze het idee dat ze ambtenaren zijn, dat ze recht hebben op letterlijk alles.

    Ja, het klopt dat het management (ook het interim management) er een ongelofelijke puinhoop van maakt. Maar wanneer het management wel had gedaan wat noodzakelijk was, dan had het gros van het personeel nu toch echt thuis gezeten, zonder salaris.

    Het enige wat Insel kan redden is de groffe bijl er in. Al het personeel naar huis, hooguit een man of 100 in dienst houden en daarmee de vluchten tussen de eilanden in stand houden. Wellicht dat er nog meer uit kan, maar daarvoor zou ik eerst de huidige bezetting moeten zien. Er zullen zeer veel functies zijn die compleet worden afgeschaft en dat zal geen leuke mededeling zijn voor het personeel.
    Andere optie is gewoon het bedrijf sluiten, is de gemeenschap 33 miljoen kwijt, maar daar blijft het dan ook bij.
    Zoals het er nu namelijk uitziet zal het management binnenkort weer aankloppen bij de overheid en daar zit niemand op te wachten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties