PBC | Vandaag protesteert Bonaire

James Finies, voorman van Nos ke Boneiru Bèk | Foto Belkis Osepa

James Finies, voorman van Nos ke Boneiru Bek: ‘Stop Dutch RCN-apartheid op Bonaire | Foto Belkis Osepa

KRALENDIJK – Vandaag is er op Bonaire een protestmanifestatie tegen Nederland. James Finies, voorman van Nos ke Boneiru Bèk, organiseert die. Hij is bang dat Nederland het in de toekomst volledig voor het zeggen gaat krijgen op het eiland.

Ondanks de uitslag van het referendum, waar de Bonairianen in meerderheid tegen de invulling van de huidige band met Nederland gestemd.

Het motto vandaag is: ‘Stop Dutch RCN-apartheid op Bonaire’. De demonstratie begint om 12 uur en is precies tijdens de lunchpauze tot 2 uur voor het RCN-gebouw.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Vandaag protesteert Bonaire

 1. joop savaneta

  We kunnen niet om het feit heen draaien dat Nederland met twee maten meet. Op de Nederlandse eilanden hebben de inwoners wel dezelfde plichten maar niet dezelfde rechten als de inwoners in dat landje aan de Noordzee en ook dat is een typisch Nederlands beleid. Wat dat betreft is het veel beter en eerlijker geregeld op de Franse eilanden door het moederland Frankrijk.

 2. observator

  Heeft Nederland het dan nog niet het volledig voor het zeggen op Bonaire ? Een goed Nederlands spreekwoord luidt; ‘wie betaalt bepaalt’. Voor zover bekend bestaat de filantropische instelling ‘Koninkrijk de Nederlanden’ immers niet.

 3. Net als op Curacao geloven de politici op Bonaire dat hun eiland het centrum van de wereld is en van het hoogste belang van Nederland.

  Realiteit is dat Nederland deze eilanden niets interesseert en ze liever vandaag dan morgen kwijt is, inclusief hun belangrijkste exportprodukt, de criminaliteit.

  En als Nederland het lokaal bestuur al zou willen overnemen heb ik daar nog alle begrip voor ook. Kijk eens wat voor een ongeschoolde corrupte porkeria er op Curacao in de Staten zit. Tot 3 jaar cel veroordeeld wegens corruptie, maar gewoon blijven zitten.

  Bananenrepublieken zijn het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *