PBC | Varkenshouders denken over stoppen

Varkenshouders bij de bijeenkomst over dioxine - foto | José Manuel Dias

Varkenshouders bij de bijeenkomst over dioxine – foto | José Manuel Dias

WILLEMSTAD – Varkenshouders op Curaçao zijn niet van plan hun bedrijven aan te pakken om mogelijke dioxine vergiftiging te voorkomen. Die stof werd vorige week aangetroffen in lokaal varkensvlees.

Varkenshouders zeggen niet te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen, die eind februari gaan gelden. Zo moeten varkens op beton gezet worden en eten uit bakken worden gegeten. Ook moet de hygiëne beter. Sommige varkenshouders denken erover om te stoppen en over te gaan op geiten, schapen en kippen. Vooral Mangusa en Centrum Supermarkt verkopen lokaal varkensvlees.

Bron: Persbureau Curaçao
http://www.qracao.com/index.php/nieuws-vandaag/12784-varkenshouders-denken-over-stoppen

3 Reacties op “PBC | Varkenshouders denken over stoppen

  1. R.Alex Girigorie

    Het is niet of zij willen stoppen of niet . De vraag is : “Waar komt die “dioxine ” vandaan, hoe het daar( hier) terecht is gekomen, hoe het is te verdelgen/ uit te bannen/ uit te halen !!! Alles wat er ook naderhand op het land groeit zal OOK met dioxine VERPEST ZIJN !! Het oorzaak moet uitgezocht worden, waar komt die “dioxine ” vandaan ??? Dit moet uitgezocht worden !!!!!

  2. Dus binnenkort in de supermarkt dioxine kip, dioxine geit en dioxine schaap. Heerlijk !

  3. Dus m.a.w. door niet te kunnen of willen voldoen aan de eisen, gaan de varkenshouders over aan het NIET voorkomen van dioxine vergiftiging van kippen, schapen en geiten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *