PBC | Veilig Verkeer Curaçao wil rijschoolhouders aanpakken

rijschoolhouders

Veilig Verkeer Curaçao wil rijschoolhouders aanpakken

WILLEMSTAD – Veilig Verkeer Curaçao, ATSK, wil dat er een officiële toezichthouder komt op rijschoolhouders. Nu kan iedereen die dat wil een rijschool beginnen.

Voor het examen worden eisen gesteld aan de auto, maat niet aan de instructeur. ATSK vindt dat de niet-gediplomeerde rijschoolhouders teveel nadruk leggen op het uit het hoofd leren van regeltjes. De vereniging wil meer aandacht voor de veiligheidsaspecten en gedrag van chauffeurs in opleiding. Rijschoolhouders zijn nu vrij in het bepalen van het lesaanbod.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Veilig Verkeer Curaçao wil rijschoolhouders aanpakken

 1. Kreeg gewoon les in de Curacaose rijstijl…normaal toch ? 🙂

 2. Onlangs reed ik achter een lesauto met een leerling aan het stuur.
  Hij /zij hield zich netjes aan de regels…. totdat …. wij een kruispunt met stoplichten naderden. Het licht sprong op oranje en wij beiden remden netjes af
  Dit was ca. 10 mtr. voor de streep. Plotsing kreeg de lesauto snelheid en stak het kruispunt over …. was de leraar bang te lang voor rood te moeten wachten of gaf de leerling gas en greep de instructeur ( ???) niet in.
  Ook instructeurs moeten zich aan de regels houden !!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Voer dan ook het beginners- en puntenrijbewijs in zoals dat in Nederland en Engeland gebruikt wordt. De puntenrijbewijs voor de ervaren rijders, hier krijgen de bestuurders voor bepaalde overtredingen een of twee strafpunten. Halen zij drie strafpunten in een bepaalde periode van bijvoorbeeld 5 jaar, dan raken zij hun rijbewijs kwijt en mogen ze het opnieuw halen. Rijbewijs kwijt bij dronken achter het stuur.
  Wat ook ingevoerd moet worden is het in beslag nemen van de voertuig. Bijvoorbeeld, bij het niet kunnen aantonen dat de voertuig verzekerd is, moet het voertuig in beslag genomen worden tot aantoonbaar is gemaakt dat het voertuig verzekerd is. Het zal je toch niet overkomen dat een bestuurder bewust rond rijdt zonder verzekerd te zijn. Krijgt bij een controle alleen een boete en rijdt lachend weg om kort daarna een ongeluk te veroorzaken. In dit geval is niet alleen de bestuurder schuldig maar ook de agent die de bestuurder alleen maar heeft geverbaliseerd wetende dat bij een ongeluk de tegen partij de grote verliezer is.

 4. Niet alleen de rijschoolhouders, maar ook de hele examens moeten op de schop. Het is ronduit belachelijk dat men hier een rijbewijs kan krijgen zonder enig verkeersinzicht. Je ziet hier af en toe mensen op de weg waarvan ik mij afvraag hoe ze aan een rijbewijs zijn gekomen.
  Pas geleden nog een vrouw in een SUV moeten helpen omdat ze niet achteruit kon rijden. Was een doodlopende straat ingereden en kon daar niet meer uitkomen. Te belachelijk voor woorden. Je zou er haast om kunnen lachen als het niet diep triest zou zijn geweest.
  Maar het interesseert niemand. De politie heeft geen interesse, de politici niet, de burgers zelf niet, alleen de doktoren en de verzekeringsmaatschappijen hoor je nog wel eens klagen. Zij mogen de rotzooi weer opruimen a.g.v. de lage standaard van de rijlustigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *