PBC | Verdediging Schotte houdt Van der Dijs uit de wind

Behandeling klacht tegen advocaat Peterson in april | Foto Vigilante

Verdediging Schotte houdt Van der Dijs uit de wind | Foto Vigilante

WILLEMSTAD – De advocaten van Gerrit Schotte willen zijn partner, Cicely van der Dijs komende vrijdag uit de wind houden. Zij is samen met hem gedagvaard, maar mr. Chester Peterson heeft bezwaar gemaakt tegen die dagvaarding.

Daardoor komt de regiezitting tegen Van der Dijs voorlopig te vervallen, totdat het Hof een besluit heeft genomen. Dat valt niet eerder dan eind volgende week of daarna te verwachten.

Beiden zijn verdachte in de zaak Babel. Schotte zou facturen hebben vervalst en en valse opgave van de vermissing van zijn diplomatieke paspoort hebben gedaan. Ook wordt hij verdacht van het witwassen van geld, omkoping en overtreding van de telecomwetgeving: hij zou verboden ‘frequency-jammers’ in zijn bezit hebben gehad.

Zijn partner Van der Dijs wordt in deze zaak verdacht van valsheid in geschrifte, het witwassen van geld en overtreding van de telecomwetgeving. De aan beiden ten laste gelegde feiten zouden in Curaçao, de Verenigde Staten, Zwitserland en/of Italië zijn gepleegd in de periode gelegen tussen januari 2010 en december 2013.

Tijdens de regiezitting van vrijdag, die nu alleen voor Schotte nog doorgaat wordt gewoonlijk een planning gemaakt voor de inhoudelijke behandeling. Zo zal het gerecht aangeven hoeveel tijd zij denkt nodig te hebben om de zich in het dossier bevindende processtukken door te nemen met de verdachten, zal het OM aangeven hoelang zij nodig heeft voor het requisitoir en zal de verdediging aangeven hoeveel tijd het pleidooi in beslag zal nemen. Ook kan de verdediging tijdens de regiezitting eventuele andere onderzoekswensen kenbaar maken.

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Verdediging Schotte houdt Van der Dijs uit de wind

 1. Helaas Gerard,
  ze horen er wel thuis, dat is duidelijk.
  maar met geld kan je een hoop kopen o.a. ratvocaten, het OM en de rechters.
  dus reken maar weer op een vrijspraak…
  het zijn ratten en zullen altijd ratten blijven.

 2. Ratvocatenkantoor Peppie en Kokkie begint weer met haar gebruikelijke vertragingstactieken,

  Schotte en van der Dijs horen in Bon Futuro thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *