PBC | Verhoging minimumloon alleen als er harder gewerkt wordt

Minimum loon hoger bij meer werken

Minimum loon hoger bij harder werken

WILLEMSTAD – Een verhoging van het minimumloon van 1400 piek naar 2500 gulden kan alleen als iedereen harder gaat werken. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Die citeert een notitie van de Centrale Bank. Statenlid Eugene Cleopa van PAIS wil dat mensen met een laag inkomen meer gaan verdienen. Maar hogere minimumlonen maken ook hogere kosten. Harder werken is volgens de Centrale Bank ook nodig om de economie aan te jagen.

Bron: Persbureau Curacao

10 Reacties op “PBC | Verhoging minimumloon alleen als er harder gewerkt wordt

 1. Iedereen op Curacao wil Meneger zijn inclusief salaris.. echter ze zijn niet bereidt om Manager te zijn,

 2. W. de Jonghe

  Als de hoeveelheid werk hetzelfde blijft en men gaat harder werken dan
  zal het aantal werkelozen toenemen wegens gebrek aan werk. Hier is de dus werk aan de winkel voor de overheid en het bedrijfsleven . Het bedrijfsleven kan dat alleen maar indien de overheid haar verstikkende greep op datzelfde bedrijfsleven loslaat en de markt haar werk laat doen. Ook toelaten van buitenlandse bedrijven moet vereenvoudigd worden ; zonder dat er door de overheid torenhoge drempels worden opgeworpen. Indien er geen uitbreiding van economische activiteit komt ,en het eiland het dus gaat verliezen van het buitenland ,is de toekomst van het eiland niet al te florissant . Mensen maar aan het werk houden waarbij hun productiviteit laag is, gaat wrange economische , financiële en dus sociale consequenties geven in de tegenwoordige global world.
  PS. De 80/20 regeling zal gemiddeld productiviteitverlaging per hoofd van de bevolking veroorzaken. Economische struisvogelpolitiek in de genoemde global world.

 3. Waar een wil is, is een weg. We zijn alleen zo kortzichtig dat we veranderingen op microniveau niet doortrekken naar een macro-beleid. CBCS wil dit met haar notitie aantonen. Helaas blijft het CBCS steken op de gevolgen in het bestaande kader. Negatieve effecten zoals cost of doing business, concurrentiepositie en loonkosten zullen de economische groei namelijk stagneren. Akkoord, maar hoe staat het met oplossingen zoals belasting technische prikkels, incentives voor bedrijven, subsidies, etc.? Deze worden niet aangevoerd door het CBCS. Nee dat is teveel hoofdpijn en te ingewikkeld. Veranderingen gaan gepaard met aanpassingen over de hele linie om het doel te bereiken. Wat is nou het doel van zowel de heer Cleopa met zijn adviesaanvraag vlak voor de verkiezingen en die van CBCS met haar notitie?

 4. Even kijken, verhogen minimum loon (meer koopkracht), vraag naar producten wordt groter dan aanbod gevolg; loonkosten en prijzen stijgen, producent gaat meer produceren (producten aanbieden tegen hoge prijs meer winst), oo shit koopkracht van niet minimum verdieners daalt, dus vakbonden eisen loonstijging, stakingen, chaos, meer criminaliteit, meer bollita’s slikkers, wat een rotzooi!!!!!

 5. Zoals de “baas” is, is zijn personeel! Als de eigenaar of afdelingschef zelf vaak te laat op het werk verschijnt wat verwacht men dan van het personeel? Eerst krantje lezen, broodje eten, even bellen naar de familie etc. Men begint dan al niet op de normale aanvangs werktijd.
  Bel eens op openingstijd naar een (semi)overheidsinstelling; u komt minutenlang in de wacht of krijg de melding dat men nog niet geopend is.
  Als een bank om 08.00 uur open moet gaan mag je als klant verwachten dat het personeel klaar is om de klant te ontvangen, maar nee… men komt pas om 08.00 uur binnen, dan moet men voorbereidingen treffen en als je geluk hebt ben je na zo’n minuut of 10 en wel als eerste in de rij aan de beurt!
  Kijk om u heen, er zijn zaken waar de eigenaar zelf een handje uitsteekt als het druk is, het personeel reageert daar positief op en produceert daardoor ook meer.
  Er zijn zaken en overheidsinstellingen waar veel “chiefs” maar weinig “Indians” aanwezig zijn en “chiefs” worden niet geacht te werken denkt men. Ook het gebrek aan goede automatisering is een oorzaak van onproduktiviteit.
  Produktiviteit verhogen? Ondernemer of ambtenaar,begin bij uzelf en geef het goede voorbeeld.

 6. Correct!

 7. Dit gaat ook leiden tot prijsverhogingen. En dus ook tot vertrek van pensionado’s wiens inkomen gelijk blijft maar die dus op ons mooie eiland ineens veel duurder uit zijn….

 8. Verhoging mimumloon; politiek onzin gekwetter door een politicus van een gefrusteerde partij die de afgelopen jaren bijgedragen heeft aan een beleid dat verantwoordelijk is voor economische stagnatie en achteruitgang.

 9. Niet alleen bij de overheid. Ook bij veel private bedrijven. Personeel kijkt je niet aan, zegt niets en probeert weg te kijken. Als je ze wat vraagt dan weten ze niets.

 10. Jammer dat zal dan niet lukken, kijk maar naar de belastingdienst of SVB en de andere overheids instellingen, daar begint men een half uur na aanvang iets te doen en een kwartier voor einde wordt er al gestopt met kom morgen maar terug of ze sturen je maar even van het kastje naar de muur. Als je er iets van zegt ben je een slaven drijver, maar dat ze van de werkdag minstens een uur niets doen wordt niet over gepraat, dat is bijna een werkweek 24 uur uurloon teveel betaald door de belasting betaler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *