PBC | Verkeersongelukken nemen toe

Het aantal verkeersongelukken op Curaçao neemt toe

Het aantal verkeersongelukken op Curaçao neemt toe

WILLEMSTAD – Het aantal verkeersongelukken op Curaçao neemt toe. Bijna 13 duizend vorig jaar. Dat betekent 1000 ongelukken per maand, 35 per dag.

Gevaarlijkste weg met stip, is de Franklin D. Rosseveltweg. Daar vonden in 2015 600 ongelukken plaats. De Caracasbaaiweg is een goede tweede met ruim 400 botsingen.

Elke dag melden zich iets meer dan twee slachtoffers in het ziekenhuis voor medische behandeling na een ongeluk. In 2015 kwamen 20 mensen om in het verkeer.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | Verkeersongelukken nemen toe

 1. Vergeet niet al die verkeersrotondos waar niemand de regels kent. De motorrijders die zonder helm op 1 wiel gaan rijden maar denk ook aan drukke wegen die maar 2 baans zijn.

  Joep Meloen, U woont niet op Curacao. Wanneer er examens te zwaar zijn dan gaat men namelijk de examen eisen verlagen. Krijgen de Politieagenten een 5 voor Nederlands en studeren ze niet af dan veranderen we de regels en mogen ze met een 5 afstuderen. zelfde voor havo en vwo diplomas. Is de rijopleiding te moelijk dan maken we het makkelijker.

 2. Boetes uitdelen kan je wel vergeten zeker gezien het feit dat er tot gisteren slechts 1/3 vd autobezitters hun wegenbelasting heeft betaald.

 3. Misschien moet er ook eens wat gedaan worden aan de wegbelijningen, ze zijn bijna of helemaal verdwenen,
  Daardoor vaak gevaarlijke situaties, zeker bij de vakantiegangers

 4. Helemaal mee ens Joep!
  Verder, invoering van een punten rijbewijs. Heb je een x-aantal strafpunten rijbewijs inleveren! Wordt je dan toch gepakt zonder rijbewijs: ANG 10,000.0 boete!

 5. Het zou interessant zijn te weten hoeveel van deze ongelukken veroorzaakt worden door bellen, whatsappen en texten achter het stuur. Iedereen rijdt maar rond zonder zich aan de wetten hieromtrent te storen. Een andere vaak voorkomende overtreding is het rijden door rood licht komt op de schottegatweg endemisch voor. Helaas is de politie alleen geinteresseerd in papieren maar niet in het rijgedrag van de bestuurders.

 6. Joep Meloen

  Misschien toch maar eens de rij-opleiding verbeteren, de examens verzwaren en de politie de regels eens laten handhaven ?
  Niet meer telefoneren, niet meer facebooken, niet meer eten en drinken achter het stuur. Ook niet meer feveren, geen wheelies meer, motor-, brommer- en quadrijders een helm laten dragen i.p.v. los op het hoofd of hangend aan de buddy seat.
  Denk dat we dan al een heel eind zouden komen.
  Maar ja, dan moet je daar wel zin in hebben en dat heeft men niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *