PBC | Weeber mengt zich in discussie Centro Pro Arte

Weeber mengt zich in discussie Centro Pro Arte

Weeber mengt zich in discussie Centro Pro Arte

WILLEMSTAD – Ook de befaamde architect Carlos Weeber heeft zich in de discussie gemengd over de renovatie van Centro Pro Arte. Weeber begrijpt niet dat architecten meewerken aan de openbare aanbesteding van de schouwburg op Groot Davelaar.

Hij noemt die: het lelijkste theater op de lelijkste locatie. De Beroepsvereniging van Architecten houdt zich stil volgens Weeber, omdat die bang is opdrachten mis te lopen als ze zich uitspreekt tègen de renovatie. Weeber wil de schouwburg op de plek van Cinelandia in Punda.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Weeber mengt zich in discussie Centro Pro Arte

 1. Heel vaak ben ik het absoluut niet eens met Weeber, maar in dit geval toch wel. Hoop alleen niet dat hij een of ander afzichtelijk ontwerp in gedachten heeft voor de schouwburg in Punda.
  Ik zou het mooi vinden wanneer ze de facade van Cinelandia weer tot leven zouden kunnen brengen, met daarachter dan een schouwburg. de ruimte is groot zat, dus geen enkele reden om dat niet voor elkaar te krijgen.
  Het zou Punda ook weer een beetje tot leven brengen. Het huidige centrum pro Arte was inderdaad zo lelijk als de nacht.

 2. Helemaal korrekt Carlos. Jammer dat de nitwits niet verder kijken dan hun uitpuilende vestzak broekzak.
  Er zal wel weer een aannemer in de een of andere familie zitten.

 3. ik ben het niet altijd met hem eens, maar deze keer wel..
  dit theater moet tegen de vlakte en in de binnenstad een nieuw theater maken op het wilhelmina plein, daar staat ook nog een theater in zwaar verval..
  2 vliegen in 1 klap..

 4. Margret Smeets

  Weeber heeft groot gelijk, een theater hoort centraal in de stad te staan.

  Punda en Otrobanda schreeuwen om meer leven.

  De lokatie van Sentro pro Arte, op een industrieterrein tegenover het gebouw van de APNA waar je alleen de ambtenaren van laatstgenoemde organisatie hoort snurken, is idioot.

  Ik weet niet of de lokatie van Cinelandia groot genoeg is, anders is er voldoende ruimte op het terrein naast het Renaissance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *