PDB neemt niet deel aan Caribisch Nederland-week

Reis afgezegd vanwege deelname van Booi en el Hage

Ramonsito Booi en Burney El Hage - Foto |  Belkis Osepa

Ramonsito Booi en Burney El Hage – Foto | Belkis Osepa

KRALENDIJK — De fractie van Partido Demokrátiko Boneriano (PDB) in de Eilandsraad gaat niet mee naar Nederland voor de Caribisch Nederland-week. De fractie vindt het niet verstandig dat haar leden meereizen, nu zowel Ramonsito Booi als Burney el Hage deel uitmaakt van de delegaties die naar Nederland gaan.

Dat schrijft fractieleider Robby Beukenboom in een brief aan waarnemend gezaghebber Edison Rijna. Ondanks een beroep van zijn fractie op de gezaghebber om genoemde personen ervan te overtuigen om van die reis af te zien, blijkt nu uit de media dat de gezaghebber publiekelijk heeft verklaard dat zowel Booi als el Hage meereist naar Nederland. Beukenboom zegt dat te betreuren. Beukenboom:

“Wij concluderen hieruit dat ondanks dat de hoofdofficier heeft bevestigd dat deze twee personen nog steeds verdachten zijn in de Zambezi-zaak, hun reis toch doorgaat. Zij maken zich klaarblijkelijk geen zorgen over de reacties in Nederland, zeker nadat zowel de Tweede Kamer als minister- president Mark Rutte, geweigerd heeft om met Statenlid Illidge uit St. Maarten om de tafel te zitten, die net als Booi en el Hage, verdacht wordt van corruptie.

Daarnaast heeft de Eilandsraad, ondanks verzoeken daartoe, nog steeds geen informatie ontvangen van de besprekingen die gepland zijn van zowel de Eilandsraad als het Bestuurscollege tijdens de Caribisch Nederland- week.

‘Wij weten niet met welke ministeries wordt gesproken en wat men wil bereiken in deze bijeenkomsten”, schrijft Beukenboom.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *