Per direct meer blauw op straat

Belofte van minister van Justitie:

PolitieWILLEMSTAD — Met onmiddellijke ingang zullen er meer patrouillewagens zichtbaar zijn in de buurten van Bándariba. Dat is wat Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) heeft beloofd aan de bewoners van Bándariba via hun vertegenwoordigers van Plataforma Bándariba, tijdens een vergadering gistermiddag. Dit bevestigt de vicevoorzitter van Plataforma Bándariba, Elvin Gerard.

De minister en een delegatie zaten om de tafel met onder anderen de voorzitter van Plataforma Bándariba Humphrey Davelaar en Gerard, toen de minister zijn plannen aankondigde ter bescherming van alle bewoners op het eiland.
Het is de bedoeling dat tien politieeenheden 24/7 – vanaf heden tot zeker de carnavalsperiode – in de straten van Curaçao zullen patrouilleren.
Om dit te bereiken zijn inmiddels al diverse maatregelen genomen, zodat de politie effectief te werk gaat.
Zo wordt het misbruik van het overurensysteem binnen het KPC streng aangepakt.
In verband met het personeelstekort bij de politie zullen de agenten van het Korps Politie Curaçao ondersteuning krijgen van het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en SKS, aldus Gerard.
Hij voegt hieraan toe dat het nog te vroeg is om ‘het verschil’ te zien op straat, en de minister heeft al gewaarschuwd dat tien politie-eenheden eigenlijk te weinig is.
Daarnaast werd ook de reactietijd van de politie besproken naar aanleiding van de overval op een bejaarde vrouw van 83 jaar door buitenlandse ‘inkopers’.
Gerard beweert bewijzen te hebben dat het veel te lang duurde voordat een patrouille ter plekke was om assistentie te verlenen.

Ik heb het niet uit mijn duim gezogen en dat heb ik ook aan de minister uitgelegd.”

Minister Navarro gaf aan de politieleiding te zullen instrueren om er zorg voor te dragen dat agenten binnen tien minuten bij een plaats delict aanwezig zijn.
Een doorn in het oog van slachtoffers van gewelddelicten (ook toeristen) is dat zij door assisterende agenten doorverwezen worden naar een politiebureau om aangifte te doen.
Daarin moet dringend verandering komen.

Sommige bewoners moeten dan meerdere bussen pakken om naar een bureau te gaan om aangifte te doen”, aldus Gerard.

Aan de agenten zal daarom opgedragen worden om aangiftes ter plekke op te nemen.
De minister benadrukte verder dat criminaliteit niet alleen door het ministerie van Justitie voorkomen en bestreden kan worden.
Een nauwe samenwerking tussen alle ministeries is volgens Navarro essentieel om de stijgende criminaliteit de kop in te drukken.
Hij zal zich ook inzetten om dit te bereiken, gaf hij tegenover Plataforma Bándariba aan.

Vergadering
De bewoners van Bándariba krijgen, naast andere onderwerpen, vanavond een uitleg van de plannen van de minister tijdens een vergadering bij buurtcentrum Sta. Rosa.
De vergadering vindt plaats van zeven tot negen uur, en het bestuur van Plataforma Bándariba zal samen met de bewoners, de religieuze leiders, de schoolhoofden, sportleiders, docenten en andere medewerkers in het onderwijs brainstormen over onder andere criminaliteitsbestrijding. Alle bewoners van Bándariba zijn uitgenodigd.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *