PERSBERICHT van de Raad van Toezicht op de Advocatuur n.a.v. van tweede wrakingsverzoek

PERSBERICHT van de Raad van Toezicht op de Advocatuur van 18 juni 2014 naar aanleiding van tweede wrakingsverzoek

orde van advocaten

PERSBERICHT van de Raad van Toezicht op de Advocatuur

In de klachtzaak tegen de beklaagden mrs. E.F. Sulvaran, C.A. Peterson en A.W.P. Eustatius, hebben de beklaagden een tweede wrakingsverzoek ingediend tegen de voorzitter van de Raad van Toezicht, mevrouw mr. M.W. Scholte.

Dat is mogelijk indien sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden. De beklaagden stellen in hun verzoek dat die situatie zich voordoet, mede naar aanleiding van de behandeling van hun eerste verzoek.

Mr. Scholte heeft laten weten dat zij niet berust in het tweede verzoek. De plaatsvervangende voorzitter van de Raad van Toezicht, mr. F.J. Lourens, heeft als voorzitter van de wrakingskamer, samen met twee leden, op het eerste verzoek geoordeeld dat geen sprake is van (de schijn van) partijdigheid van mr. Scholte in de klachtzaak tegen beklaagden.

Een andere plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Toezicht, samen met twee leden, zullen nu oordelen over het tweede verzoek van beklaagden voordat de behandeling van de klachtzaak kan worden voortgezet.

De leden en de (plaatsvervangend) voorzitter van de Raad van Toezicht worden benoemd door de Gouverneur. Aangezien de Raad van Toezicht niet beschikt over andere plaatsvervangende voorzitters, zal de president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie daarvoor leden van het Hof bij de Gouverneur voordragen voor benoeming.

De behandeling van het tweede wrakingsverzoek zal zo spoedig mogelijk na de benoeming plaatsvinden.

Bron: PERSBERICHT van de Raad van Toezicht op de Advocatuur

2 Reacties op “PERSBERICHT van de Raad van Toezicht op de Advocatuur n.a.v. van tweede wrakingsverzoek

  1. Zielige meneren, die zich zelf heel belangrijk vinden….
    Gelukkig, hebben ze het bijna zover dat ze alleen maar vervelend gevonden gaan worden.

  2. wraakzuchtige zieke geesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *