Petitie voor druktank

Door: Elisa Koek

versgeperst.com petitie duikscholen duiken druktank decompressieziekte Curaçao  nieuwe druktank style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – “De maat is vol!”, roept de duikwereld. Gisteren werd bekend dat de decompressietank op Curaçao niet gebruikt kan worden, omdat het personeel hun cursus nog niet heeft afgerond. Duikscholen voelen zich voorgelogen en zijn een petitie gestart om de druk op te voeren.

Minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia liet gisteren aan Versgeperst.com weten dat de tank waarschijnlijk per 1 september operatief is. “De specialisten worden opgeleid door Venezolanen en zijn binnen een paar weken klaar. Ze wachten alleen nog op accreditatie.”

Oproep
De duikwereld heeft niet veel vertrouwen in de woorden van Scoop-Constancia en doet een oproep aan haar. “Ik roep de minister op niet met mijn gezondheid te spelen en, zoals toegezegd, voor 1 september 2012 een goed functionerende druktank met bevoegd opgeleid personeel te bewerkstelligen.”

Mei
De druktank kwam als cadeau van Venezuela in maart op het eiland. In eerste instantie was de verwachting dat de tank in mei operationeel zou zijn, maar deze deadline werd niet gehaald. De streeftijd werd verschoven naar september, maar een fataal duikongeluk in mei zorgde voor schot in de zaak. Constancia liet kort na het ongeluk weten dat de tank per 1 juli operationeel zou zijn. Uiteindelijk werd de tank 27 juli geopend, maar blijkt nu toch niet operationeel te zijn.

Petitie
Volgens de duikwereld wordt de ernst van de situatie niet erkend. Daarom gaat nu een petitie het eiland over die uiteindelijk wordt overhandigd aan Scoop-onstancia. De petitie kan bij duikscholen worden afgegeven of bij het postkantoor in Otrobanda (POBOX 2045).

Druktank is Essentieel Voor Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *