PFM | 14 jaar geëist wegens schieten op politieagenten

Man achter drugstransporten mogelijk uitgewezen

Daders Rooseveltweg schietpartij op agenten zijn van Venezolaanse afkomst

Vandaag heeft de behandeling van de zaak tegen twee van de verdachten in het onderzoek “Yumuri” plaatsgevonden. Dat is het onderzoek naar een schietpartij in de nacht van 22 oktober 2015 op de Rooseveltweg.

Toen werd vanuit een KIA Sportage minstens vijf keer geschoten op politieagenten P. Samson en N. Simon. Ze raakten beiden gewond. Een 23-jarige man van Venezolaanse afkomst zou de schutter zijn geweest. Tegen hem is door het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 14 jaar onvoorwaardelijk geëist wegens een dubbele poging tot doodslag, het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en illegaal wapenbezit.

Tegen de bestuurder van de auto, eveneens van Venezolaanse afkomst, is drie jaar onvoorwaardelijk geëist wegens medeplichtigheid aan de schietpartij.

Het Openbaar Ministerie steunt verder de vordering van politieagent Samson van 50.000 gulden voor geleden materiële en immateriële schade. Het gerecht doet uitspraak in deze zaak over 3 weken.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | 14 jaar geëist wegens schieten op politieagenten

  1. Prima strafeis, maar helaas wordt die zelden gevolgd door onze halfzachte rechters (met als triest dieptepunt Irma Lips).

    Tegen de drievoudig verkeersmoordenaar Nelson dos Santos was 4 jaar geeist, en die moet uiteindelijk slechts 3 maanden gaan zitten. Als hij moet gaan zitten, want zoals we allemaal weten wacht Brian Mariano al 4 jaar op de uitvoering van zijn celstraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *