PFM | 80/20 wetsvoorstel opnieuw bij de Raad van Advies

Omstreden regeling mogelijk nog voor de verkiezingen bij de gouverneur

Omstreden regeling mogelijk nog voor de verkiezingen bij de gouverneur

Minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Ruthmilda Larmonie-Cecilia verwacht dat de zogenoemde 80/20 wet nog voor de verkiezingen bij de gouverneur op tafel ligt voor ondertekening.

Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Het was volgens de krant niet bekend dat het wetsontwerp nogmaals naar de Raad van Advies is gestuurd. De omstreden regeling waarbij lokale arbeidskrachten tenminste 80 procent van de werknemers bij bedrijven moeten uitmaken, werd eerder in 2012 door de Raad van Advies afgeschoten.

Het wetsontwerp zou inbreuk maken op het gelijkheidsbeginsel. Begin dit jaar werd nogmaals een poging ondernomen. Een uitgewerkt voorstel werd bij gouverneur Lucille George-Wout neergelegd.

Zij vroeg nadere toelichting op een aantal punten, maar daarna bleef het stil. De 80/20 regeling – nu dus opnieuw bij de Raad van Advies – is een paradepaardje van Pueblo Soberano.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | 80/20 wetsvoorstel opnieuw bij de Raad van Advies

 1. Je kunt ook computers/automatisering verbieden. Iedereen aan het handgeschreven werk . Op papier lage werkeloosheid maar de al lage productiviteit wordt nog lager. 80/20 heeft hetzelfde effect,zelfde gevolg.
  In ieder geval zullen potentiële buitenlandse investeerders door de 80/20 regeling zich wel 3 keer achter de oren krabben mochten ze plannen hebben gehad zich ook op het eiland te vestigingen. Die plannen gaan onmiddellijk de ijskast in.

 2. Abraham Mossel

  En de PS maar door zeiken over iets wat ze weten dat het niet deugt en ook niet door de Raad van Advies woord goed gekeurd. Dat noemen zij regeren, er zitten alleen maar stumpers in het bestuur en een paar nog grotere slime vetgevreten zwijnvarkens stakkers in de staten, ministertje spelen mooi weer van de duur opgebrachte belastingcenten van de hardwerkende bevolking. Ja schreeuwen dat kunnen ze goed maar iets nutig bereiken voor het volk ho maar niks nada komt er van dit zooitje terecht allemaal Losers zijn het .Ook jij Gerrit de Raaf, jij bent nog erger, aangezien je ook nog eens die Arme sloeber uit de mondy waar je het zo goed voor mee hebt nog armer maakt als zij al zijn.

 3. Als dat in NL ter sprake was dan zou Quincy een infarct krijgen.
  Alle Curacaoenaars zouten het discriminerend vinden!
  Un makaku sa kua palu pa subi!
  Meyer pami tarda pabo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *