PFM | Belasting vanaf volgend jaar online betalen

Belasting vanaf volgend jaar online betalen

Belasting vanaf volgend jaar online betalen

Naar het belastingkantoor om de belastingaangifte in te leveren of de belasting betalen via een cheque moet verleden tijd worden. De belastingdienst wil digitaliseren. Zij geven nu het advies om online te betalen.

Het ministerie van Financiën, de Ontvanger en de Inspectie der Belastingen willen mensen stimuleren om online belastingaangifte te doen en daarom is de site van de belastingdienst vernieuwd. De regering heeft het doel dat al vanaf volgend jaar alle belastingen alleen nog online betaald kunnen worden.

Volgens minister van Financiën José Jardim haalbaar want het is volgens hem een ‘simpel en toegankelijk systeem’. Wie niet kan wachten om de belasting te betalen kan alvast een kijkje nemen op de nieuwe website, www.belastingdienst.cw.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Belasting vanaf volgend jaar online betalen

  1. caribbeancynic

    De omzetbelasting en loonbelasting/AOV is al een paar jaar digitaal en je kon altijd al online betalen. Moet je wel een bankrekening hebben natuurlijk.
    Wat is het nieuws hier?

  2. En wat staat er als een kreet op de vernieuwde site; “Als iedereen zijn belasting betaalt, hoeft iedereen minder te betalen.”
    Nou dan hebben we hier nog een heeeeele lange weg te gaan. Onvoorstelbaar hoe hier gesjoemeld wordt; Uitkering uit Nederland + onderstand alhier en tegelijk werken bij een bouwbedrijf maar geen cent belasting afdragen. En iedereen kent deze situaties. Degenen die hier wel belasting betalen en daarmee dus ook de bijdrage voor de BZV doen dat voor een paar man tegelijk. Zo lang er hier nog bedrijven bestaan die nergens ingeschreven zijn en personeel hebben wat allemaal zwart werkt, dan kunnen we sites vernieuwen wat we willen, maar deze mensen lachen zich dood. Een ander betaalt voor hun ziektekostenverzekering en men vindt het wel best. Komt overal voor,maar de gelegenheid geboden alhier is wel erg makkelijk om alles te kunnen omzeilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *