PFM | Belastingschuld nu reden voor aan de grond houden MD’s Insel Air op Aruba

Belastingschuld nu reden voor aan de grond houden MD’s Insel Air op Aruba

De Arubaanse burgerluchtvaartautoriteit gebruikt nu de belastingschuld van Insel Air Aruba als reden om de MD-vloot van de luchtvaartmaatschappij aan de grond te houden. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Eerst werden de vliegtuigen vanwege technische redenen aan de ketting gelegd, later om administratieve redenen en nu gebruikt men de schuld als ‘breekijzer’ voor de belastingdienst in Oranjestad. De nieuwe top van Insel Air is verontwaardigd over de gang van zaken.

Juni Sluis, deputy chief executive officer Flight Operations zegt dat geen enkele maatschappij kan overleven als het grootste deel van de vloot aan de grond wordt gehouden en dus geen omzet kan genereren. Nu moeten andere vliegtuigen voor veel geld ingehuurd worden op wetleasebasis.

Eerder werd al bekend dat de belastingdienst beslag had laten leggen op de activa van Insel Air Auba. Die bestaat vooral uit meubels, bedrijfsauto’s en computers, die morgen via een openbare veiling verkocht worden. De vliegtuigen staan echter niet op de balans van de vennoootschap.

De regering-Eman wil, schrijft het AD, met het aan de grond houden van de toestellen de druk op de maatschappij om de schuld te voldoen opvoeren. Maar het bedrijf heeft al een gebrek aan cashflow, vooral door de enorme achterstand in de betaling door de Venezolaanse deviezenautoriteit Cadivi.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Belastingschuld nu reden voor aan de grond houden MD’s Insel Air op Aruba

  1. Laat Insel dan maar niet op Aruba vliegen. Daar heb je Aruba meer mee!

  2. De Curaçaose belastingbetaler zal binnenkort wel weer een “donatie” moeten doen om de belastingdienst op Aruba tevreden te stellen? Aruba heeft m.i gelijk overigens. Doe je nu niets dan is er straks helemaal niets meer te halen. Met dank aan het fantastische management van onze geflipte `nationale` (prive dus) luchtvaartmaatschappij. Venezuela als excuus blijven hanteren is zo langzamerhand wel achterhaald, er was/is veel meer aan de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *