PFM | Bijna vierhonderd mensen willen de Staten in

Bijna vierhonderd mensen willen de Staten in

Bijna vierhonderd mensen willen de Staten in

Er willen deze verkiezingen bijna vierhonderd mensen een plaats veroveren in de Staten. Dat blijkt uit de cijfers die het Hoofdstembureau naar buiten heeft gebracht.

Het gaat om 396 personen die staan op de 21 kieslijsten die maandag zijn ingeleverd. Acht lijsten hebben daarop het maximale aantal kandidaten van 29. Er is een lijst met 25, een ander met 23. Er zijn twee lijsten waarop 19 personen staan, twee waar er zestien op staan en drie waar tien kandidaten op staan.

Ook zijn er nog relatief kleine lijsten met respectievelijk 7, 5, 3 en 1 kandidaat. Vijftien van de 21 partijen moeten eerste de kiesdrempel halen voordat ze mee mogen doen aan de verkiezingen van 30 september.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “PFM | Bijna vierhonderd mensen willen de Staten in

 1. Eigen belang zonder al te veel kennis in de staten of als minister.
  niet eens mavo 3 waarom zouden ze.
  degene met schooling houd zich dom en vult zijn/haar zakken.

 2. Fred de Haas

  Leuke reacties!

 3. caribbeancynic

  Ik denk dat 400 het een onderschatting is, volgens mij wil bijna iedereen op Curaçao in de Staten. Niet veel werk, wel veel geld.

 4. Iedereen die op deze lijsten staan dienen ook per meteen een verbod te krijgen om in het parlement te Mogen dienen of minister te worden

 5. Je kunt dus al voorspellen dat het Weer niks wordt. Als parlementariër verdient men op een makkelijke manier veel geld. De grootste sukkels is het gelukt. Het enige wat je nodig hebt is een crimineel verleden en je moet niet gehinderd worden door enige kennis van zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *