PFM | Bonden Isla intensiveren acties, diverse pompstations zonder benzine

Kort geding Curoil om 16.00 uur | Foto Extra

Kort geding Curoil om 16.00 uur | Foto Extra

De vakbonden van de Isla, PWFC en Apri, gaan hun acties intensiveren. Dat heeft de voorzitter van de PWFC Angelo Meyer vandaag gezegd. Wat die intensivering precies inhoudt zei hij niet.

Sinds gistermorgen blokkeren ze de ingangen van de raffinaderij. Dat betekent onder meer dat de trucks van Curoil niet het terrein op- of afkunnen om brandstof te laden en te leveren aan de pompstations.

De gevolgen zijn nu al merkbaar, verschillende tankstations zitten momenteel al zonder benzine, onder andere in Montaña. Tot dusverre is er volgens de Extra nog geen paniek onder de bevolking. Waarschijnlijk omdat de actie zo onverwacht is begonnen.

Premier Ben Whiteman liet eerder weten dat de regering met de vakbonden wil praten, maar dan moeten de acties eerst worden afgebroken. De bonden vertikken dat. Ze zijn boos omdat ze er vorige week achterkwamen dat de regering en het Multidisciplinair Projectteam zich niet houden aan de gemaakte afspraken.

Het zit de bonden dwars dat het Projectteam afzonderlijk onderhandelt over Bullenbaai en de raffinaderij. En dat zou tegen de afspraken zijn. Curoil heeft een kort geding aangespannen tegen de bonden. Dat dient om vier uur vanmiddag.

Bron: ParadiseFM

12 Reacties op “PFM | Bonden Isla intensiveren acties, diverse pompstations zonder benzine

 1. Het kortgeding van 16:00 uur is niet doorgegaan, daar de vakbonden de trucks van Curoil toegang hebben verleent. Curoil (directeur benoemd door MFK) heeft het kort geding afgeblazen. Jammer want het gerecht had zich over de rechtmatigheid van het geheel kunnen uitspreken.

 2. Onzin, omdat je zo geen medestanders vindt. “Het volk” wordt geraakt in hun alledaagse voorzieningen en de sympathie ligt dan niet bij degenen die volgens jou met een subversieve actie bezig zijn. Dat er zoals ik dat omschreef een “politieke wind’ achter zit dat is onmiskenbaar, dat is met bijna alles hier zo, maar deze is niet uit op het scenario wat jij omschrijft, daar valt niets mee te verdienen.

 3. ja, dat scenario zit er gewoon aan te komen…
  Venezuela failliet, PDVSA bijna failliet, hoe lang kunnen ze dan nog salarissen betalen?

 4. Nog een paar maanden, dan kunnen ze gaan staken om de sluiting van de Isla tegen te gaan.

 5. Niet eens. Over het algemeen doorziet men niet dat de regisseurs achter dit geheel een beweging op gang proberen te brengen met als doel de democratie te ondermijnen.

 6. Er zijn volgens mij twee redenen voor waarom altijd een tientje tanken
  1. De benzine heeft altijd en vaste prijs n.l. een tientje, nooit duurder maar ook niet goedkoper.
  2. Voor sommige auto’s verdubbelt de waarde van de auto als hij is volgetankt.

 7. Inderdaad Potver3…en wij pikken dat ??!! 🙁

 8. Dit heeft helemaal niets te maken met PDVSA en COT (Curacao Oil Terminal) en/of de rechtspositie van de arbeiders die daar werken. Dit is een georkestreerde ontregeling van de infrastructuur van Curacao (PDVSA plat, Curoil kan niet leveren, geen benzine, Aqualectra inde problemen met energie productie enz).

 9. De bonden zijn bezig alle ontwikkelingen zowel in Venezuela zelf, alsmede de zaken welke er spelen rondom olie en raffinage te negeren. Curaçao wordt wederom weer eens uitgeroepen tot het middelpunt van de aarde en alles wat er speelt zal dan daar maar voor moeten wijken. Alles moet blijven zoals het is immers, veranderingen willen we niet dus moet de aardbol en de tijd maar stilgezet worden omdat het een handjevol mensen niet uitkomt wat er allemaal speelt.

  Lezen deze mensen wel eens kranten, kijken ze ooit wel eens verder dan dat hun neus lang is, weten ze niet dat wij hier op dit rotsje van alles en iedereen om ons heen afhankelijk zijn in plaats van andersom? Je zult maar toevallig een zo goed als lege tank hebben, dan naaien ze je en passant nog even een oor aan ook, en dat alles omdat ze bezig zijn met iets af te dwingen wat gezien de algehele situatie verre van realistisch is.

  Wil men dat er over de raffinaderij en bullenbaai niet afzonderlijk wordt onderhandeld? Dan bestaat de kans dat deze vakbond en al hun leden dan wel eens op termijn helemaal niets meer over houden om voor te protesteren. Wil men duidelijke afspraken met de regering? Laat me toch niet lachen dat is hier sowieso al onmogelijk, wil men afspraken maken met “Venezuela”? Wie steekt daar nu nog de nek uit en heeft men daar eigenlijk nog wel interesse in iets waar eerst nog een giga geldsom (die er dus niet is) aan gespendeerd moet worden.
  Maar nee, hier gaan we protesteren gevoed uiteraard door een bepaalde politieke wind en hier gaan we weer even laten zien hoe slim we wel niet zijn en dat de wereld maar naar ons heeft te luisteren. Dat dit probleem de landsgrenzen allang gepasseerd is dat ziet men niet, want wij als “de Vakbond” hebben daar immers niets mee te maken.

 10. Tijd dat de politie gaat ingrijpen! Stelletje stakers hebben niet de macht!

 11. Nog een reden om je tank altijd VOL te tanken in plaats van telkens voor NAF 10 te tanken. Nooit begrepen waarom mensen met een redelijk maandsalaris zo vaak een klein beetje tanken.

 12. Vanochtend file bij Vanddis Caracasbaaiweg.
  Om 14.00 uur nog steeds. Om 14.30 kon iedereen zich weer omdraaien.

  Alles op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *