PFM | Bosman: Hoe steekt overname Valero-raffinaderij in elkaar?

Bosman (VVD) wil weten hoe die overname door de regering in elkaar steekt

Bosman (VVD) wil weten hoe die overname door de regering in elkaar steekt

Tweede Kamerlid André Bosman heeft vragen gesteld aan minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties over de overname van de Valero-raffinaderij op Aruba.

Hij wil weten hoe die overname door de regering in elkaar steekt. Bosman vergelijkt de situatie, volgens het Antilliaans Dagblad, met Curaçao. Sinds 1985 is het eiland eigenaar van de raffinaderij en verhuurt deze aan PdVSA. Hij wil van Plasterk weten of hij deze overeenkomst ook ziet. Ook wil hij weten wat Aruba voor de raffinaderij betaald en of een groene raffinaderij wel haalbaar is.

Bosman benadrukt ook dat de aankoop van Aruba niet tot extra kosten voor Nederland mag leiden.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Bosman: Hoe steekt overname Valero-raffinaderij in elkaar?

  1. jan van roekel

    De Venezolanen van PDVSA zijn absoluut niet geinteresseerd in milieu(vervuiling). Lees bijvoorbeeld over de milieuramp in t meer van Maracaibo in Newyork Times. En diezelfde Venezolanen gaan dus nu hun extreem zware olie raffineren op Aruba want ze kunnen nergens met die bagger naartoe en kennelijk zijn er GEEN milieuclausules in het contract met Aruba opgenomen. Aruba zal hiermee dus de dubieuze reputatie van per capita meest vervuilende land ter wereld terug krijgen. Gefeliciteerd Aruba. Vergeet niet heel hard te verkondigen dat Aruba GROEN is.

  2. De situatie is hetzelfde als de overname door Curaçao in 1985.
    Alleen Eman plakt er het plaatje “green” op.

    Green is het toverwoord op Aruba. De stinkende vuilstortplaatsen zijn green, een roestige raffinaderij en vuile grond wordt plotseling green.

    Eman is het contact met de midden- en onderkant van de bevolking totaal kwijt. De Arubaan wordt opgezadeld met een torenhoge staatsschuld en wederom vervuilde lucht en grond,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *