PFM | Bosman & Van Raak: justitieel onderzoek nog vóór de verkiezingen

Leg corruptie bloot voor verkiezingen Curaçao en Sint Maarten | Foto Suzanne Koelenga

Leg corruptie bloot voor verkiezingen Curaçao  | Foto Suzanne Koelenga

Er is haast bij het justitiële onderzoek op Curaçao en Sint Maarten naar de verwevenheid van de onderwereld en bovenwereld. Nog voor de verkiezingen op de twee eilanden in september moeten illegale financiële netwerken zoveel mogelijk worden blootgelegd.

Dat zegt SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak in reactie op de inval woensdag bij de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Dat meldt het Financieele Dagblad. Tromp wordt – overigens privé – verdacht van belastingfraude en witwassen.

Van Raak en VVD-collega André Bosman riepen vorig jaar april al via een motie op tot een grootschalig corruptieonderzoek op de Antilliaanse eilanden. Volgens de twee Kamerleden die zich het meest met het Caribisch deel van het koninkrijk bezighouden, hebben Curaçao en Sint Maarten een abnormaal grote financiële sector waar veel geld wordt witgewassen.

Begin dit jaar startte justitie met hulp van Nederland, de Verenigde Staten en Italië ook daadwerkelijk een onderzoek. Den Haag stelde hiervoor €22 mln en vijftig rechercheurs ter beschikking.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Bosman & Van Raak: justitieel onderzoek nog vóór de verkiezingen

  1. Mereline peters

    Ik vind het een heel goed idee van Bosman en Van Raak Anders moeten ze de verkiezingen opschorten. democratie gaat niet samen met corruptie. En daarom is er zoveel ellende op Curaçao.ze moeten nu schoonschip maken anders is het blijven dweilen met de kraan open. Alle rotte appels verwijderen punto.

  2. Hopelijk komt de hele enge Schotte kliek ook aan de beurt.

    Ramsay Soemanta schiet weer lullige rapportages van 25 jarige bruiloften en imbeciele dj’s, maar Stella van Rijn en Michael Romer zitten nog steeds op posities waarvoor ze alle capaciteiten en integriteit missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *