PFM | Bouw Tweede Megapier gaat definitief door

Megapier cruise schepen | Foto Bea Moedt

Megapier cruise schepen | Foto Bea Moedt

De bouw van de tweede megapier gaat definitief door. Dat zegt minister Eugene Rhuggenaath van Economische Ontwikkeling tegen het Antilliaans Dagblad. Aannemer BAM en de regering tekende onlangs een contract.

Er komt nog altijd een onderwaterpark om de koralen, die op de plek van de tweede megapier groeien, te beschermen. Het is niet duidelijk of dit vertraging van de bouw van de megapier oplevert.

Volgens de minister gaat de bouw conform de planning door. Curaçao Ports Authorithy is de Tweede Megapier al flink aan het promoten.

Zo werden onlangs cruisemaatschappijen Carnival en Royal Caribbean bezocht om de tweede megapier te presenteren. De bouw van de tweede megapier kost 40 miljoen gulden.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “PFM | Bouw Tweede Megapier gaat definitief door

 1. Pas maar op dat deze pier geen tweede HNO wordt. Het bouwen van een pier had een paar jaar geleden nog nut gehad. De groei van het cruise toerisme in het Caraibische gebied is langzamerhand aan het afnemen. Steek het geld in scholing, criminaliteit bestrijding of in daadwerkelijk het verbeteren van het toeristisch aanbod waarbij werkgelegenheid wordt gecreëerd.

 2. Ik weet het niet, dit is een kip-ei verhaal.

  Aruba heeft veel meer toeristen dan Curacao, maar waren er eerst de toeristen of het veel grotere aantal hotels?

  Het is een goede lokatie voor een megapier, alhoewel een cruise terminal in Punda voorbij het Plaza hotel ook een goede optie is.

  Als de laatste niet gaat lopen kan de modderschuit Fraudelyne Wiels er nog altijd aanleggen als ze weer op snoepreis eh… dienstreis naar Forti is.

 3. einde van een regeringsperiode nog snel even graaien in de staatskas

 4. Is de 40 miljoen al betaald dan? Als dat zo is dan hangt hier ook een luchtje aan.

 5. Inderdaad Pukkie, toeristen komen niet voor een mooie pier, maar voor een mooi eiland. En vooral voor een stuk veiligheid.
  Cuba heeft de toerist op dit moment véél meer te bieden. Het geld voor de pier kunnen ze beter gebruiken om Curacao veiliger te maken.

 6. Die pier promoten is de verkeerde weg. Cruisemaatschappijeln zijn er niet om hun passagiers de mooiste pier te laten zien. Als er iets moet worden gepromoot, is dat het eiland. Onlangs kreeg St.Maarten een waarschuwing van de verzamelde cruisers, dat het “WOW” effect van het eiland afnam. Ze hebben daar wel capaciteit van zes megapieren. Dat maakte kennelijk geen verschil. Nu Cuba in dit toeristische spel mee gaat spelen zullen de routes aanzienlijk veranderen.
  Wellicht 40 miljoen te vroeg en tevergeefs uitgegeven. Time will tell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *