PFM | BREAKING: 51 illegale Venezolanen aangehouden door kustwacht

51 Venezolaanse vluchtelingen aangehouden | Foto Kustwacht Caribisch Gebied

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft de afgelopen nacht in samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC), 51 ongedocumenteerden aangehouden bij Curaçao.

Twee go-fasts zijn daarbij onderschept. Omstreeks middernacht, ontdekte de Dash-8, het maritiem patrouillevliegtuig van de kustwacht de twee verdachte go-fasts, beiden ten zuidoosten van Curaçao. Twee Super-RHIB’s en de kustwacht helikopter werden ingezet.

Ook werd een landpatrouille van de kustwacht samen met een patrouille van het korps politie naar Fuik gestuurd en is een zoektocht ingesteld. In totaal zijn daarbij 19 personen waarvan 9 vrouwen en 10 mannen aangetroffen. Ze zijn vermoedelijk afgezet door een van de twee go-fasts.

Alle aangetroffen personen zijn overgedragen aan het KPC. Ze hadden allemaal de Venezolaanse nationaliteit. De twee Super-RHIB’s hebben de twee go-fasts op het water onderschept. Op één daarvan die zich bevond ten zuiden van Caracasbaai, zaten 30 opvarenden en op de andere die zich bevond ten zuiden van Fuik, zaten 2 personen. Beide vaartuigen zijn opgebracht naar het kustwachtsteunpunt te Parera. Daar zijn alle personen waarvan 14 vrouwen en 18 mannen, eveneens allen met de Venezolaanse nationaliteit, na een veiligheidsfouillering, overgedragen aan het KPC. De zaak is verder in onderzoek.

51 Venezolaanse vluchtelingen aangehouden | Foto Kustwacht Caribisch Gebied

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “PFM | BREAKING: 51 illegale Venezolanen aangehouden door kustwacht

 1. En velen zullen volgen.

 2. observator

  Als er van uitgegaan wordt dat maximaal 50% van de illegale migranten aangehouden wordt, is het waarschijnlijk dat er dit jaar al enige honderden migranten Curacao bereikt hebben. Een deel van de migranten zijn economische vluchtelingen maar verwacht mag worden dat een substantieel deel ordinaire criminelen zijn.

 3. @Enri

  Bijna goed

 4. Daar weet je alles van omdat jouw vrienden had dat bij jouw gedaan. Je spreekt uit eigen ervaring, zoiets verzin je niet.

 5. @enri

  vraagje:
  Als jij en ik nou eekhoorntjes waren, zou ik dan een noot in je gat kunnen kraken?

 6. Dit is de schuld van los Chavistas y Madureños.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *