PFM | Controles met surveillanceauto’s van het KPC

Onopvallende politieauto op de weg | Persbureau Curacao

Vanaf deze week rijden er onopvallende surveillanceauto’s op Curaçao rond van het Korps Politie Curaçao om gevaarlijk en hinderlijk verkeersgedrag aan te pakken.

Er worden video-opnamen gemaakt en bestuurders die de wet overtreden worden geconfronteerd en krijgen vervolgens een boete. Dit heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt. Er wordt voornamelijk gelet op het verboden inhalen over een doorgetrokken streep (in het bijzonder op de Weg naar Westpunt).

Maar ook zal er gelet worden op gevaarlijk of hinderlijk inhalen, door rood licht rijden, kinderen die niet in de gordels zitten, te hard rijden en telefoneren in de auto. Ook motorrijders zonder helm en kentekenplaat kunnen een boete krijgen.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Controles met surveillanceauto’s van het KPC

 1. En de gewone politiewagens zijn niet in staat om overtredingen op te sporen ?
  Het gehele eiland wordt dagelijks geconfronteerd met telefonerende, facebookende, met van alles en nog wat bezig zijnde, bestuurders, maar de politie is nimmer in staat om ook maar iets te zien.
  De motoren vliegen ons, zonder uitlaat, al wheely rijdend, om de oren, maar de politie ziet niets en doet niets.
  Quads, ook zonder uitlaat, halen halsbrekende toeren uit, maar de politie ziet niet. Zelfs niet wanneer de bestuurders hun capriolen vol trots op het internet gooien. Ook dan ziet de politie niets.
  Ze kunnen hier de boetes naar 100,000 NAF per overtreding brengen, maar zolang de politie blijft weigeren om te handhaven zal er niets veranderen.

  Het eind van het jaar is nabij, dus ik vrees dat we binnenkort wel weer 100 man politie langs de kant van de weg zien staan, controleren op wapens en papieren. Alleen staan ze dan weer niet in de wijken waar ze moeten zijn…………nee, ze staan gewoon weer op de weg naar Jan Thiel, toeristen lastig vallen. Want owé, we zouden toch eens een echte crimineel oftewel een bekende, een familielid of een buurtgenooot moeten aanhouden. Dat kan nimmer de bedoeling zijn, dus vallen we de toeristen maar lastig met ons falen.

 2. Perfect–en grijp al die slingerende telefoneerders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *