PFM | Criminaliteit op Aruba alarmerend: meer overvallen op woonhuizen, Venezolanen vaak de daders

aruba-polis-politie-kpa

Dit jaar al 14 overvallen

Uit een presentatie gisteren in het Arubaanse parlement over de criminaliteit op Aruba kwam een alarmerend beeld naar voren. Het ging vooral over de hoeveelheid en het soort overvallen en de moeilijkheid om de daders te pakken.

De informatie die door de politie in de persoon van hoofdinspecteur Panneflek naar voren werd gebracht was zorgelijk. Zo bleek dat er dit jaar op het buureiland al 14 overvallen waren gepleegd, de meeste overvallen in woonhuizen plaatsvonden. In voorgaande jaren werden de overvallen voornamelijk gepleegd bij bedrijven, lottokantoren en Chinese supermarkten.

Veel van de overvallen worden daarnaast in een impuls gedaan en veel van de overvallers zijn Venezolanen. Ze hebben volgens Panneflek ervaring en een criminele achtergrond in het land van herkomst.

De overvallers zijn niet bang om herkend te worden, omdat ze volgens de hoofdinspecteur niet van het eiland zijn.

Bron; ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Criminaliteit op Aruba alarmerend: meer overvallen op woonhuizen, Venezolanen vaak de daders

  1. Maar de Arubaanse en Curacaose mannen hebben geen problemen met de Venezolanas..

  2. Renée van Aller

    Wellicht is het nuttig wat meer te letten op illegale Venezolanen. Het eiland heeft ze in overvloed, waar houden ze verblijf en zijn er criminele connecties onder de legaal verblijvende en illegaal verblijvenden? De AVP stimuleerde illegaal verblijf. Na de verkiezingen werden de illegalen op grote schaal gelegaliseerd. Het motto was in 2009: hoe langer illegaal hoe beter. Al die verbijsterende artikelen en uitspraken hebben wij bewaard. Van dat dubieuze voordeel worden nu de wrange vruchten geplukt. Want elk voordeel (stemmenwinst) heeft een nadeel. In dit geval blijkbaar alarmerend stijgende criminaliteit. Wat dat betreft was de MEP veel consequenter. Jammer is dat geen enkele regering oog had voor de steeds toenemende milieuvervuiling, met name door Parkietenbos en de raffinaderij. Nog even en Aruba valt in handen van Venezuela. Worden we geregeerd door president Maduro en is het volop handel in narcotica samen met Suriname. Waarom is er nog geen degelijke oorzaak en gevolg analyse gedaan naar al die criminaliteit? Er waren ook aardig wat landskinderen betrokken bij die criminaliteit. Dat wordt niet vermeld. Lijkt ons een goed onderzoeksproject voor de universiteit van Aruba, al dan niet samen met de IPA. Hoe liggen de percentages van degenen die de criminaliteit in stand houden? Wij gokken op 50% 50%. Met een foutmarge van 10 tot 20% Wij hebben nog nergens een goede oorzaak en gevolg analyse gezien. Waarom niet? Minister Dowers kan dat heel goed en hij kan ook een excellente onderzoeksopzet maken en aanwijzingen aan ijverige onderzoekers verstrekken. Zijn echtgenote is ook uitermate geschikt om onderzoek te doen. Is er op zijn departement al gewerkt aan degelijk onderzoek? Renée van Aller&John de Vries

  3. Daan Banaan

    Geen nieuws. Hetzelfde gebeurt in Curacao, Bonaire. Maar volgens de regeringen is er niets aan de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *